Σεπόλια-Εξάρχεια: Επιχείρηση αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατά κουρδικής DHKP-C προς εξευμενισμό…Ερντογάν;

1150
επιχείρηση

Πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, προκαλεί η στιγμή κατά την οποία η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε επιχείρηση στη γιάφκα των Σεπολίων της κουρδικής οργάνωσης  DHKP-C, που η τελευταία έκρυβε βαρύ οπλισμό, όπως και στα γραφεία των Κούρδων στα Εξάρχεια. Τα ερωτήματα προκαλούνται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν σειρά από βομβιστικές επιθέσεις κατά της τουρκικής αστυνομίας, της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και της πρωθυπουργικής κατοικίας, είναι “κόκκινο πανί” για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη χώρα μας για την υπόθαλψη “τρομοκρατών” που δρουν στην Τουρκία.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί κύκλοι αναρωτιούνται για το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατά της κουρδικής οργάνωσης, ήθελε να κάνει μία κίνησηκαλής θέλησης” και εξευμενισμού του Ερντογάν σε μια συγκυρία που ο τελευταίος πιέζει την χώρα μας, αξιοποιώντας πρόσφυγες-μετανάστες στον Έβρο και τα νησιά.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται συλλήψεις στελεχών αυτής της οργάνωσης. Συλλήψεις είχαν γίνει, επίσης, στα τέλη του 2017 σε γιάφκα του Νέου Κόσμου, λίγες μέρες πριν από την άφιξη του Ερντογάν στη χώρα μας, στα μέσα Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου.

Φυσικά, η κυβέρνηση θα διαψεύσει αυτή την φημολογία ως ανυπόστατη αλλά αναλυτές που παρακολουθούν και γνωρίζουν καλά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θεωρούν ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Πέραν αυτού, να σημειώσουμε ότι η κατεστημένη Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία, δεν κρατάει απλώς μεγάλες αποστάσεις από τον αγώνα των Κούρδων αλλά και μάλλον βρίσκεται απέναντι στις προσπάθειές τους για δικαιώματα και χειραφέτηση τόσο στη Συρία όσο και κυρίως στην Τουρκία.

 

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας