ΣΕΚΕΣ: “Επιχείρηση μαζικών απολύσεων στην ΕΥΔΑΠ. Δεν θα περάσουν!”

1471
απολύσεων

Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα εργαζομένων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ: Επιχείρηση μαζικών απολύσεων στην ΕΥΔΑΠ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ενώ προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για τους ανέργους, δίνουν μέσα στον Αύγουστο μια αχρείαστη εργολαβία 11.000.000 Ευρώ, ενώ με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να προσλάβουν 330 άτομα  τακτικού προσωπικού.
Ταυτόχρονα , στο όνομα δήθεν της εκδίωξης των εργολάβων καθαριότητας, απολύει εργολαβικές καθαρίστριες προσλαμβάνοντας άλλες με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στόχος η διάλυση των εργασιακών σχέσων και στην ΕΥΔΑΠ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ και ο CEO που στηρίζει, από τη μια ρουσφετολογούν με την πρόσληψη «ενοικιαζόμενων» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για δουλειά των ανέργων και από την άλλη ετοιμάζονται για απολύσεις και των ενοικιαζόμενων – συμβασιούχων. Όπως άλλωστε έκαναν και στην ΕΥΑΘ που απέλυσαν περίπου 100 συμβασιούχους. 
Ακούγονται πλέον εκκωφαντικοί οι ψίθυροι ότι έχουν φτάσει στο σημείο ανώτατα στελέχη να εκβιάζουν συνδικαλιστές και να απαιτούν απολύσεις  εργαζομένων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.
Παράλληλα, με δόλιες μεθοδεύσεις και υπόγειες εντολές επιχείρησαν μέσα στον Αύγουστο να απολύσουν για μια ακόμα φορά τους 23 μόνιμους υδρονομείς. Έστειλαν, εν κρυπτώ, στις 3 Αυγούστου 2017έγγραφο αίτημα στο ΑΣΕΠ, να προχωρήσει πριν την ορισμένη, για τον Οκτώβριο, δίκη στον Άρειο Πάγο σε απάντηση-απόλυση των 23 υδρονομέων. Άσκησαν αφόρητες πιέσεις στο ΑΣΕΠ να τους «τελειώσει» εντός του Αυγούστου.
Είναι προφανές πια ότι η διοίκηση επιχείρησε αυτόν τον Αύγουστο, έχοντας εξασφαλίσει και δύο βολικούς εκπροσώπους εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ (Αγγελάκη – Αλεξανδράκη),  να λήξει πλήθος «δύσκολων θεμάτων» (πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, διαγωνισμός 57 καθαριστών με ατομικές συμβάσεις, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, απόλυση 23 μόνιμων υδρονομέων), μέσα στο καλοκαίρι για να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

  • Γιατί βιάζονται τόσο να απολύσουν τακτικό προσωπικό; Γιατί προχώρησαν, κρυφίως και δολίως, χωρίς να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους και το συνδικάτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Δυστυχώς η πορεία προς την ιδιωτικοποίηση είναι στρωμένη με τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τώρα: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
Θεσμοθέτησαν ήδη: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ και ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (μέσω της ΚΥΑ για την  τιμολόγηση του νερού)
Ακολουθούν: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ και ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ.
Με οποιαδήποτε μεθόδευση η διοίκηση να είναι βέβαιη ότι βάζει φωτιά στα νερό της Αθήνας προχωρώντας τις απολύσεις και τις διακοπές υδροδότησης. Αποδεικνύεται, στην ζώσα πραγματικότητα, ότι η ιδιωτικοποίηση έχει ταυτόχρονες δραματικές συνέπειες σε εργαζόμενους και κοινωνία. Κοινή θα είναι και η απάντηση που θα λάβουν όσοι επιβουλεύονται το δημόσιο νερό.
Η κοινωνία θα υπερασπίσει τη δημόσια ΕΥΔΑΠ αποτρέποντας τις απολύσεις, που χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για εργολαβοποίηση – ιδιωτικοποίηση.
Οι εργαζόμενοι θα υπερασπίσουν την καθολική προσβασιμότητα στο πόσιμο νερό σταματώντας τις αδιάκριτες μαζικές διακοπές υδροδότησης, κατοχυρώνοντας το νερό ως κοινό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα.
Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση εργαζόμενου στον κύκλο του νερού.
Η διοίκηση και η νομική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσουν σε θετική εισήγηση προς τον Άρειο Πάγο ώστε να λήξει η ομηρία των υδρονομέων και να μη διανοηθούν  (διοίκηση, νομικοί και υπηρεσιακοί) να συνεχίσουν τα «χτυπήματα κάτω από το τραπέζι».
Το ΑΣΕΠ δε μπορεί να προκαταλάβει την ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση και υπό οποιοδήποτε πρόσχημα ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην ΕΥΔΑΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας