Σείεται το Αμβούργο από πολύχρωμους διαδηλωτές ενάντια στους G20. Η ΛΑ.Ε συμμετέχει με στελέχη και μέλη της. Πάνω από 100.000 το Σάββατο

5165
G20

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Άλκη Αντωνιάδη μέλος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, μαζί με στελέχη και μέλη της παράταξης, συμμετέχουν από την Πέμπτη 6/7 και μέχρι το Σάββατο 8/7 στις μεγάλες και μαχητικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, αντιδιασκέψεις και διεθνείς συναντήσεις, που γίνονται αυτές τις ημέρες από κοινωνικά κινήματα, αριστερές οργανώσεις και συνδικάτα στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται ενάντια στη σύνοδο των G 20, δηλαδή των ηγετών των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, που πραγματοποιείται σ’ αυτή την πόλη. Το κεντρικό σύνθημα της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής, που ενοποιεί όλους τους διαδηλωτές, είναι το “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ”.

Οι συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις αυτών των ημερών θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις 30, έχουν ξεκινήσει την προηγούμενη Κυριακή και θα κορυφωθούν το Σάββατο το βράδυ.

Από την Πέμπτη το απόγευμα και σήμερα Παρασκευή οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν βίαια τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τη λεγόμενη κόκκινη ζώνη με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί και συλλήψεις. Το Αμβούργο κυριολεκτικά αστυνομοκρατείται με την παρουσία 20.000 αστυνομικών και 4 ελικοπτέρων, που πετούν συνεχώς πάνω από τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλώσεις έχουν όχι μόνο μαζικότητα και μαχητικότητα αλλά και πολυμορφία και πολυχρωμία. Σήμερα Παρασκευή, παράλληλα με την κύρια διαδήλωση, άλλοι διαδηλωτές ανέβαιναν τον ποταμό Άλστερ, που περνάει μέσα από το Αμβούργο, με κανό και μικρά πλεούμενα, άλλοι διαδηλώνουν μέσα στο λιμάνι του Αμβούργου, άλλοι κάνουν θέατρο και μουσική του δρόμου, ξυλοπόδαροι είναι παντού, άλλοι ντυμένοι ως ζόμπι καπιταλισμού κλπ.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ την Παρασκευή 7/7, εκτός από τη συμμετοχή της στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, θα συμμετέχει το απόγευμα σε διεθνή διάσκεψη αριστερών πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών κινημάτων και θα συναντηθεί με την οργάνωση της DIE LINKE στο Αμβούργο και τον υποψήφιο της στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 8/7 θα συμμετέχει στην κορύφωση των κινητοποιήσεων, δηλαδή στη μεγάλη διαδήλωση, που διοργανώνεται στο Αμβούργο από κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα και αριστερές πολιτικές δυνάμεις, που θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα τελειώσει το βράδυ, όπου αναμένονται περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές.

Η ISKRA είναι σε συνεχή επικοινωνία με την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ και θα έχει αναλυτικά ρεπορτάζ και από τις κινητοποιήσεις στο Αμβούργο και από τις εκεί δραστηριότητες της.

http://www.dailymotion.com/video/x5spoe5_g20-hamburg-summit-streets-of-hamburg-6-july-2017-2_news
http://www.dailymotion.com/video/x5sovzg_leftist-protesters-vow-to-disrupt-g20-summit-in-hamburg_news
 
epaselect epa06071460 Protestors (R) and policemen stand face to face during the demonstration 'Welcome to Hell' ahead of the G20 summit in Hamburg, Germany, 06 July 2017. The G20 Summit (or G-20 or Group of Twenty) is an international forum for governments from 20 major economies. The summit is taking place in Hamburg from 07 to 08 July 2017. EPA/CARSTEN KOALL

G201

image

1 σχόλιο

  1. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας