Σαρώνουν οι θάνατοι-Αύξηση θανάτων, εκτός Covid, από Μάρτιο και στην Κύπρο

987
Σαρώνουν οι θάνατοι-Αύξηση θανάτων

Ένα πραγματικό μυστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς παγκοσμίως καταγράφεται μια αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά, με την επιστημονική κοινότητα να μην μπορεί μέχρι στιγμής να δώσει εξήγηση. 

Είναι κάτι που είχαμε καταγράψει πριν λίγους μήνες ότι λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι το θανατικό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Όμως εκτός από την Ελλάδα παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλες χώρες. Η Βρετανία προσφάτως ανακοίνωσε ότι 10.000 περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι συνήθως έχουν πεθάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες από λόγους μη Covid.

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Κύπρος, εκεί που σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη παρατηρείται αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά

«Το συμπέρασμα είναι ότι στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2021 βλέπουμε να είναι αυξημένοι ιδιαιτέρως οι θάνατοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη», τόνισε μιλώντας στο «Alert TV» ο Ε.Σωτηριάδης.

«Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση που βλέπουμε δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σε συγκεκριμένες αιτίες. Δεν έχουμε παραπάνω στοιχεία από την Eurostat για να αναλύσουμε αιτίες θανάτων ή να δούμε το ποσοστό των εμβολιασμένων σε αυτούς τους θανάτους κτλ. 

Αυτό που έχουμε ζητήσει από του υπουργείο Υγείας είναι να μας δώσει περαιτέρω στοιχεία. 

Έχουμε προσπαθήσει να αφαιρέσουμε τους θανάτους από τον κορωνοϊό από αυτούς τους θανάτους και παρατηρούμε ότι και πάλι η αύξηση θανάτων είναι σημαντική», συνέχισε ο επιδημιολόγος.

Σε ερώτηση για το εάν η αύξηση των θανάτων συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος απάντησε: «Ασφαλώς και συμπίπτει. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ούτε τον εμβολιασμό, ούτε άλλες αιτίες. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά και απαιτούν άμεση διερεύνηση». 

Οι πίνακες που παρέθεσε ο Ε.Σωτηριάδης: 

Η αύξηση θανάτων το 2ο εξάμηνο του 2021

Η αύξηση θανάτων το 3ο εξάμηνο του 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας