Σαλβίνι: Θέλει να αντικαταστήσει τον Γερμανογαλλικό με τον Γερμανοϊταλικό άξονα

1326
ομόλογο

Εντυπωσιακή αναδίπλωση σημειώνει ο Σαλβίνι, οποίος για πρώτη φορά φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη Γερμανοϊταλικού άξονα, αντί του παραδοσιακού Γερμανογαλλικού, για την ηγεσία στην Ευρώπη, καταδικάζει την βία των “κίτρινων γιλέκων“, ενώ τηρεί σιγήν ιχθύος για την υπαρκτή και πρωτοφανή αστυνομική βία, ενώ κατηγορεί τον Macron, για να υποστηρίξει εμφανώς ως λύση την Γαλλία τηn Λεπέν (!).

Εντύπωση πάντως κάνει ότι ο Σαλβίνι δίνει εν λευκώ, περίπου, εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Κόντε να διαπραγματευτεί με την Κομισιόν επί της αορίστου βάσεως της “λογικής“, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει τον ψηφισμένο Ιταλικό προϋπολογισμό.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαίρει της εκτίμησης και της στήριξης της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων και έχει την εντολή μας να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν με σημείο αναφοράς την λογική. Αναμένουμε να υιοθετήσουν ίδια στάση και όσοι θα πρέπει να μας απαντήσουν» τόνισε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως η αναγέννηση της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει μέσω του διαλόγου της Ρώμης με το Βερολίνο, δεδομένων και των προβλημάτων του Παρισιού». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λέγκα, «πρέπει να ανανεωθεί ο άξονας της Ρώμης με το Βερολίνο -που είναι και οι δυο μεγαλύτερες βιομηχανικές δυνάμεις της Ευρώπης- χωρίς καμία επαναφορά, βέβαια, λυπηρών εμπειριών του παρελθόντος».

«Η κυβέρνησή μας με τα Πέντε Αστέρια θα διαρκέσει πέντε χρόνια, αν και θεωρώ τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς και επιχειρηματίες εν ζωή», είπε ο Ματέο Σαλβίνι. Σε ότι αφορά την ιταλική οικονομία, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Κόντε στοχεύει σε ανάπτυξη άνω του 1%, και όχι του 0,1%» .

Ο Ματέο Σαλβίνι, τέλος, καταδίκασε την βία μέρους του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία, αλλά δήλωσε πως κατανοεί τα οικονομικά και κοινωνικά αιτήματα που γέννησαν αυτό το κίνημα. «Θεωρώ ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ένα προϊόν εργαστηρίου, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μόνη δυνατή αλλαγή».

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, πρόκειται να συναντηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης συμβιβασμού ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ρώμης και την Κομισιόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας