Σαλβίνι: Ηττήθηκε στην Εμίλια Ρομάνα, αν και αμφισβητεί την ήττα του

979
σαλβίνι

Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχθεί την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Εμίλια Ρομάνα και θα περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα, παρά το ότι τα exit poll φέρουν την Κεντροαριστερά να επικρατεί στο επί δεκαετίες ισχυρό “κάστρο” του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset προέβλεψε ότι ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) θα επικρατήσει με το 50,1% των ψήφων έναντι της υποψήφιας της Λέγκας. Η δημόσια τηλεόραση RAI φέρει πάντως τη διαφορά μεταξύ του νυν περιφερειάρχη και της αντιπάλου του που ανήκει στη Λέγκα να είναι πολύ μικρότερη: τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ η καταμέτρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την Κεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνα, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για περιοχή όπου ποτέ δεν είχε κάποια τύχη η Δεξιά και πόσο μάλλον η Ακροδεξιά.

«Έπειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας. Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Για αρκετούς παρατηρητές στην Ιταλία, ο Σαλβίνι χάνει μια αναμέτρηση στην οποία είχε επενδύσει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η θλιβερή εξέλιξη να επιδιώκεται η κυριαρχία της Ακροδεξιάς σε μια περιοχή με αριστερές ιστορικές παραδόσεις, ως συνέπεια της κεντροαριστερής μετάλλαξης του μεγαλύτερου μέρους της ιταλικής Αριστεράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας