Σαλβίνι: Δε θα υπογράψουμε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

953
ομόλογο

Η Ιταλία δε θα λάβει μέρος στη διακυβερνητική διάσκεψη στο Μαρακές τον επόμενο μήνα για να εγκρίνει το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Όπως οι Ελβετοί, οι οποίοι προχώρησαν το Παγκόσμιο Σύμφωνο μέχρι χθες και στη συνέχεια δήλωσαν ‘’όλοι σταματάμε’’ έτσι και η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές» διεμήνυσε ο Σαλβίνι στην Κάτω Βουλή.

«Το Κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει το θέμα. Η ιταλική κυβέρνηση θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να αποφασίσει» διευκρίνισε πάντως.

Όπως ανέφερε ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουσέπε Κόντε η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα πριν το Κοινοβούλιο εκφράσει την άποψή του. «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο είναι ένα έγγραφο που θέτει ζητήματα και ερωτήσεις που πολλοί πολίτες έχουν έντονα αισθήματα» σημείωσε ο Κόντε.

«Ως εκ τούτουθεωρούμε σωστό να θέσουμε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο και να υποβάλουμε οποιαδήποτε τελική απόφαση για το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης, όπως έκανε η Ελβετία» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων μπορεί να περάσει την επίμαχη απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας