Σήμερα τα συλλαλητήρια κατά του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου

815
σήμερα

Το αίτημα για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, που εν μέσω πανδημίας προωθεί η κυβέρνηση με αποδιαρθρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, μαζί με τις διεκδικήσεις για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που μετατρέπει τη σχολική τάξη σε ριάλιτι, βρίσκονται στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών συλλαλητηρίων που διοργανώνονται σήμερα.

Στις κινητοποιήσεις καλούν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων, μαθητικές κινήσεις και εργατικά σωματεία.

Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στη 1 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ  αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε πολλές άλλες πόλεις.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά από το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση εγκατάστασης καμερών στις σχολικές αίθουσες και βιντεοσκόπησης της δραστηριότητας μαθητών και εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει άμεσα κάτι τέτοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας