Σήμερα ή Τρίτη η απόφαση για Τζόκοβιτς ενάντια σε Αυστραλιανές εμμονές

803
Σήμερα ή Τρίτη η απόφαση για Τζόκοβιτς

Απορρίφθηκε το αίτημα των εκπροσώπων του υπουργείου εσωτερικών της Αυστραλίας, για να καθυστερήσει η δίκη που αφορά την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.

Έτσι την Δευτέρα η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Οι δικηγόροι του κορυφαίου τενίστα του κόσμου έχουν καταθέσει ένσταση εδώ και μέρες με αφορμή την απόφαση των αρχών για απέλασή του από την Αυστραλία, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους υγειονομικούς όρους εξασφάλισης άδειας εισόδου.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας επιδίωξε να «κερδίσει χρόνο», ζητώντας την αλλαγή ημερομηνίας της διαδικασίας κατά 48 ώρες, αίτημα που, όμως, απορρίφθηκε από τον δικαστή Άντονι Κέλι.

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση είχε ζητήσει αναβολή για τουλάχιστον 48 ώρες  στην εκδίκαση της έφεσης, λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν όλα τα έγγραφα, ωστόσο ο δικαστής Κέλι απέρριψε το αίτημα θεωρώντας ότι υπήρχε χρόνος από τη μία και ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο το να βγάλει άμεσα απόφαση.

Κι αυτό ήταν κάτι που είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή οι δικηγόροι του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις καθώς ο πελάτης τους αύριο συμπληρώνει πέντε ημέρες κράτησης υπό δύσκολες συνθήκες και χωρίς προπόνηση.

Αυτό ήθελε και η Tennis Australia, διοργανώτρια αρχή του Australian Open καθώς στο δικό της αίτημα έχει ζητήσει να βγει απόφαση μέχρι την Τρίτη προκειμένου να γνωρίζει αν θα συμπεριλάβει ή όχι τον Σέρβο στην κλήρωση του τουρνουά.

Έτσι λοιπόν οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για την αυριανή μάχη με τους νομικούς του Τζόκοβιτς μέσω πολυσέλιδου υπομνήματος να εξηγούν γιατί πρέπει να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα (καθώς πήρε σωστά την ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό έχοντας νοσήσει τον περασμένο Δεκέμβριο και ο ίδιος ακολούθησε όλα όσα του υπέδειξαν οι αρχές).

Μετά την απόρριψη του αιτήματος και την γενικότερη αίσθηση ότι το μομέντουμ είναι με τον Σέρβο, η αντίδραση των Αυστραλών ήταν η διαρροή πως «ακόμη κι αν κερδίσει την έφεση ο Τζόκοβιτς η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα ζητήσει τη εκ νέου κράτηση του Τζόκοβιτς!

Όπως ανέφεραν στα έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι νομικοί της κυβέρνησης «πιθανή αποδοχή της έφεσης του κ. Τζόκοβιτς δεν αναιρεί το δικαίωμα της Αυστραλίας να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του», συμπληρώνοντας ότι το αίτημα ιατρικής εξαίρεσης που αιτήθηκε στηρίχθηκε σε λόγους οι οποίοι έχουν αναιρεθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στα ίδια έγγραφα απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σέρβου για κακή συμπεριφορά και μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο.

Πλέον, μετά τις κινήσεις των δικηγόρων του «Νόλε» και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων, τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει εάν ο Σέρβος τενίστας θα παραμείνει ή, όχι σε αυστραλιανό έδαφος, προκειμένου να αγωνιστεί στο Australian Open.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας