Σάμος: Θάνατος 19χρονου λόγω έλλειψης απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας

1057
απινιδωτή

Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο του νεαρού την ώρα που έπαιζε μπάσκετ.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Σάμου μετά τον άδικο χαμό 19χρονου φοιτητή, ο οποίος έσβησε στο υπαίθριο γήπεδο του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου την ώρα που έπαιζε μπάσκετ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του samiakonvima, στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου όπου διακομίστηκε αρχικά ο 19χρονος, δεν υπήρχε απινιδωτής, που ίσως και να μπορούσε να σώσει τη ζωή του νεαρού αθλητή, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Επιπλέον, επισημαίνεται η καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρου, καθώς σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μόνο ένας οδηγός του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί τόσο στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου όσο και στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια ο νεαρός, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Οι κάτοικοι της Σάμου εκφράζουν την οργή, τον θυμό, αλλά και τον φόβο τους για τις μεγάλες ελλείψεις του ιατρικού κέντρου, που είναι άκρως επικίνδυνες και που μπορούν να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, οι Σαμιώτες αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο ενώ ξεκίνησε διαδικτυακό κάλεσμα για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να αγοραστεί ένας απινιδωτής για το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

Με άλλα λόγια, αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιοι την καίρια αυτή ανάγκη, καθώς η παραγωγή ματωμένων πλεονασμάτων δεν επέτρεψε στους Λοβέρδους, τους Γεωργιάδηδες και τους Πολάκηδες να το κάνουν. Όπως δεν το επιτρέπει ούτε στον Κικίλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας