Ρώσος πρέσβης: Απειλείται στην Άγκυρα για την Ιντλίμπ. Αστακός η πρεσβεία

920
πρέσβης

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα εν μέσω αύξησης του αντι-ρωσικού αισθήματος στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, αφότου ο πρέσβης Αλεξέι Γερκόφ δήλωσε ότι δεχόταν απειλές στο πλαίσιο του αυξανόμενου αντι-ρωσικού αισθήματος στην Τουρκία αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ, ανέφερε η εκπρόσωπος της πρεσβείας Ιρίνα Κασίμοβα.

Ο Γερκόφ δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει αύξηση των αντιρωσικών αναρτήσεων στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι έχει δεχτεί επίσης απειλές εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη βορειοδυτική Συρία.

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε πρόσφατα και γι ‘αυτό, κατόπιν αιτήματός μας, οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε η Κασίμοβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ενώ οι απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απίθανο να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, παρ’ όλα αυτά ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην πρεσβεία.

Η ένταση στην Ιντλίμπ, μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης της Συρίας, εντάθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου, αφότου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχασαν τη ζωή τους όταν οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε παρατηρητήριο της περιοχής.

Τη Δευτέρα, ακόμη μια επίθεση από δυνάμεις της Συρίας σκότωσε πέντε Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους πέντε, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Από τότε η Άγκυρα έχει μια σειρά επιχειρήσεων κατά στόχων της Συριακής Κυβέρνησης στην Ιντλίμπ.

Η τοποθέτηση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, εκτιμά ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και όλων των Ρώσων που διαμένουν στη χώρα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων του προσωπικού, όλου του προσωπικού των ρωσικών εταιρειών και των ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης και πνεύμα των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο Ντιμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας