Ρόδος: Κραυγή αγωνίας από μητέρα δύο παιδιών που προσπαθεί να επιβιώσει

471
Κραυγή αγωνίας από μητέρα δύο παιδιών

«Μας εξευτελίζουν και μας ταλαιπωρούν για να μας δώσουν ένα επίδομα»

Για την άγρια ταλαιπωρία που δέχεται η ίδια αλλά και πολλοί άλλοι άνεργοι στο νησί της Ρόδου, μίλησε χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ», μητέρα δύο παιδιών από χωριό της δυτικής πλευράς της περιοχής μας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση επειδή εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να εισπράξει ένα πενιχρό επίδομα ως μακροχρόνια άνεργη της τάξης των 200 ευρώ!

Πρόκειται για την κα Μαρία Δ. η οποία επικοινώνησε χθες με τη «ΡΟΔΙΑΚΗ», για να εκφράσει την αγωνία και την αγανάκτησή της, επειδή έχει εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει χωρίς δουλειά αλλά την ίδια ώρα τα χρέη και οι  υποχρεώσεις αυξάνουν  χωρίς βεβαίως να μπορεί να ανταποκριθεί.

«Πού είναι το κράτος και ποιος θα μας στηρίξει;»
«Σας παρακαλώ κάντε κάτι» – είπε μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ». «Έχω επικοινωνήσει με τους πάντες. Με την Αθήνα, με τον τοπικό ΟΑΕΔ, με όποιον μπορείτε να φανταστείτε. Έχω δύο παιδάκια τα οποία προσπαθώ να ζήσω με αξιοπρέπεια. Και μας κάνουν ζητιάνους και μας ταλαιπωρούν άγρια για ένα επίδομα των 200 ευρώ.

Όσο και αα ακούγεται σε πολλούς ως παράξενο, εγώ αυτό περιμένω από τις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, που εισέπραξα το τελευταίο μου επίδομα, για να ταΐσω τα παιδιά μου! Τα 200 ευρώ, ναι!

Είμαι σε πλήρη απόγνωση. Έχω εξαντλήσει όση υπομονή μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Γιατί μας ταλαιπωρούν έτσι; Γιατί μας συμπεριφέρονται έτσι. Μου ζήτησαν εκκαθαριστικό του 2018 και όχι του 2019 που φαίνεται ότι είμαι άνεργη. Είμαι πλούσια δηλαδή που έκανα μερικά μεροκάματα το 2018 και τώρα μας τιμωρούν;

Ποτέ ξανά δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση» – πρόσθεσε η κα Μαρία. «Κι είμαι σίγουρη ότι και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σαν κι εμένα, σε όλη τη Ρόδο και αλλού, βιώνουμε αντίστοιχες καταστάσεις. Πόσο θα αντέξουμε, νομίζετε; Εδώ πλέον έχουμε θέματα επιβίωσης. Κάτι που δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο.

Εμείς τι φταίμε με αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο; Εμάς δεν θα έπρεπε πρώτα να κοιτάξουν; Δυστυχώς, δεν ξέρω τι να πω και πώς να το εκφράσω. Είμαι σε απόγνωση και συγγνώμη που εκφράζομαι με ένταση, αλλά δεν αντέχω άλλο», κατέληξε.

Σε απόγνωση και χιλιάδες άλλοι εποχικά εργαζόμενοι

Η υπόθεση ουσιαστικής στήριξης και υποστήριξης των οικογενειών που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στην τοπική μας κοινωνία.
Η ραχοκοκαλιά της οποίας, στηρίζεται στον τουριστικό τομέα και δεδομένης της πανδημίας, έχει συρρικνωθεί οικονομικά στο ελάχιστο.

Η στήριξη του κράτους σε αρκετούς τομείς μετρίασε τις τρομακτικές απώλειες, ωστόσο φαίνεται ότι εκτός αυτού του σχεδιασμού έμειναν ευάλωτες και οικονομικά αδύναμες ομάδες συμπολιτών μας, οι οποίες τώρα βλέπουν να εξαντλείται κάθε απόθεμα υπομονής, δεδομένου ότι αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα στοιχειώδη έναντι των οικογενειών τους.

Πηγή: Ροδιακή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας