Ρωσικό Tu-160M2: Ο “Λευκός Κύκνος” που απειλεί τις ακτές των ΗΠΑ

1283

Το εκσυγχρονισμένο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M2 ​​θα ξεκινήσει τις δοκιμές στις αρχές του 2022 με σκοπό να παραδοθεί στην ρωσική Αεροπορία εντός του έτους.

Το Tu-160M2 ​​είναι μοναδικό στο είδος του και θα είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στην ιστορία της ρωσικής Αεροπορίας και το ταχύτερο βομβαρδιστικό.

Για τις μοναδικές του ιδιότητες, οι Ρώσοι πιλότοι τον αποκαλούν «Λευκό Κύκνο», και στην κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ αναφέρεται ως Blackjack.

Ένας εκτεταμένος εκσυγχρονισμός του Tu-160M σε επίπεδο Μ2 ​​και στη συνέχεια η παραγωγή του κρίθηκε απαραίτητο να γίνει στο πλαίσιο της ιδέας της δημιουργίας μιας μεταβατικής έκδοσης ενός στρατηγικού αεροσκάφους που θα μπορούσε να αναλάβει όλες τις λειτουργίες μιας δύναμης κρούσης μέχρι την εμφάνιση ενός νέου βομβαρδιστικού( PAK PDA), του οποίου η εμφάνιση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το έτος 2027.

«Το Tu-160M2 ​​είναι ένα εντελώς νέο αεροσκάφος. Το κύριο μέρος των αλλαγών αφορά τα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά συστήματα του βομβαρδιστικού.

Στο πλαίσιο του έργου εκσυγχρονισμού αεροσκαφών, έχουν δημιουργηθεί ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα καυσίμων και συστήματα ελέγχου όπλων. Δεν αποκλείεται κάποια από τα νέα συστήματα να μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στο PAK DA» , δήλωσε ο ειδικός στα  θέματα αεροπορίας Yuri Gavrilov στη Gazeta.Ru .

Το Tu-160M2 ​​θα είναι εξοπλισμένο με νέα όπλα. Μιλάμε για τον πύραυλο X-BD, το βεληνεκές του οποίου θα είναι 5-7 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Το εκσυγχρονισμένο υπερηχητικό στρατηγικό με ένα X-BD θα έχει εξαιρετικές δυνατότητες για να εξαπατήσει τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας. Σημειώνεται ότι τέτοια βομβαρδιστικά μπορούν να είναι σε επιφυλακή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η εμβέλεια πτήσης τους είναι περίπου 18 χιλιάδες χιλιόμετρα και κατά τον ανεφοδιασμό στον αέρα – περισσότερο από μία ημέρα.

Έτσι, θεωρητικά, το Tu-160M2 ​​μπορεί να φτάσει στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών σε λίγες ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας