Ρωσικό ΥΠΕΞ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στις βρετανικές κυρώσεις

735
Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε

Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στις κυρώσεις της Μεγάλης Βρετανίας για υποτιθέμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στις κυρώσεις της Μεγάλης Βρετανίας για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ξεκαθαρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο πρόσθεσε τρεις Ρώσους υπηκόους και μία μονάδα της ρωσικής Εθνικής Φρουράς στη λίστα κυρώσεων που δημοσίευσε στις 10 Δεκεμβρίου για «διαβόητες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η Μεγάλη Βρετανία κατηγορεί τους Ρώσους υπηκόους για εμπλοκή σε «βασανιστήρια» εναντίον της τσετσενικής κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.Πρόκειται για τον πρόεδρο του τσετσενικού Κοινοβουλίου, Μαγκομέντ Νταούντοφ, τον επικεφαλής του τσετσενικού υπουργείου Εσωτερικών, Αϊούμπ Κατάεφ και τον αναπληρωτή του, Απτί Αλαουντίνοφ. Επίσης, στη λίστα των κυρώσεων μπήκε και η Ειδική Μονάδα Ταχείας Αντίδρασης του Τέρεκ.

Για «αβάσιμους ισχυρισμούς» και απόφαση με πολιτικό κίνητρο έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει.

«Το εκλαμβάνουμε αυτό ως ένδειξη ότι οι βρετανικές αρχές δεν είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν την συγκρουσιακή τους πολιτική στις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Φυσικά, αυτή η πολιτικά υποκινούμενη αλλαγή σχεδίου θα επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε η Ζαχάροβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας