Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ανάμιξής μας σε εσωτερικά ζητήματα

790
πρεσβεία

Οι σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις, σημειώνει σε σχόλιό της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας fake news τα περί ανάμιξης της Μόσχας σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news»,  τονίζει η Ρωσική πρεσβεία.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ανέφερε -μιλώντας στον Ant1, στο περιθώριο της εκδήλωσης Disinfo week- ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί και ο Τύπος στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να αντιδράσουν κατάλληλα σε τυχόν προσπάθειες παρεμβάσεων στις επικείμενες εκλογές.

«Έχουμε δει στοιχεία αυτού του είδους της χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα», τόνισε αφήνοντας αιχμές κατά της Μόσχας, την οποία κατηγόρησε για προσπάθειες «υπονόμευσης» του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Έχουμε δει τις ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν μπορώ να πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας» ανέφερε, προσθέτοντας πάντως ότι σκοπός της εκδήλωσης «είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί και ο ελεύθερος Τύπος στην Ελλάδα – που είναι αρκετά ισχυροί – να βρίσκονται σε επιφυλακή και να αντιδράσουν κατάλληλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας