Ρωσικά μαχητικά ισοπεδώνουν θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία

2248
ρωσικά

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις του Συριακού στρατού στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, καθώς τα ρωσικά μαχητικά «ανοίγουν» το δρόμο για τις δυνάμεις του Άσαντ.

Την Τρίτη, 18.02.2020, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim και πραγματοποίησαν 30 αεροπορικές επιδρομές, καθιστώντας αυτή την επίθεση μια από τις μεγαλύτερες στη Συρία για φέτος.

Ακολουθούν βίντεο από τις βομβιστικές επιδρομές των Ρώσων

https://youtu.be/rGPKyacwjSM

https://youtu.be/y9Pi1tZzbh8

https://youtu.be/PegdH7pYgEg

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο στρατός της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και οι Ρώσοι σύμμαχοί της ενέτειναν την επίθεσή τους εναντίον της περιοχής Ιντλίμπ, όπου κατοικούν σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Η Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο τρομοκρατών, εξακολουθεί να διαφεύγει από τον έλεγχο της Συριακής κυβέρνησης.

Αυτή η νέα κλιμάκωση επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και το δυτικό του Χαλεπίου, σε μια περιοχή που διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη Χαλέπι, πρώην οικονομικό πνεύμονα της χώρας, με την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ και εκεί βρίσκονται και άλλες τζιχαντιστικές και εξασθενημένες οργανώσεις ανταρτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας