Ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν στόχαστρο την Α.Μεσόγειο-Σούδα και Αλεξανδρούπολη εντός βεληνεκούς

1290
Ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν στόχαστρο την

Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και σφοδρή απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ δια της Μαρίας Ζαχάροβα

Τρομερά σχέδια της Μόσχας στην Μεσόγειο κατά των ΗΠΑ-Όσο πάει γίνεται μεγαλύτερη η κόντρα Τουρκίας-Ρωσίας

Ενώ πιστοποιημένα ρωσικά υποβρύχια και πύραυλοι S-500 έχουν στοχοποιήσει την ΝΑ Ευρώπη και την αμερικανική αρμάδα, έχουμε νέα δήλωση εν ενεργεία Ρώσου Αντιπτεράρχου επικεφαλής της ρωσικής δύναμης στρατηγικών βομβαρδιστικών, με την οποία εκτός όλων των άλλων τοποθετείται και η Ελλάδα στο κάδρο των στόχων της Μόσχας σε περίπτωση στρατιωτικής κρίσης με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, ειδικά σε ότι αφορά αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

“Τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22MZ μεγάλου βεληνεκούς στη Συρία μπορούν να φτάσουν στόχους σε όλη την Μεσόγειο”, ανακοίνωσε ο διοικητής της πτέρυγας μάχης στρατηγικών αεροσκαφών, Αντιπτέραρχος Sergey Kobylash, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά πληρώματα έχουν ασκηθεί με τις ρωσικές μονάδες επιφανείας στην Α.Μεσόγειο στον εντοπισμό “ εχθρικών” ναυτικών εγκαταστάσεων, και άλλων στρατιωτικών δομών, θέτοντας έτσι σε συναγερμό τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη.

“Οι πτήσεις των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22MZ από την αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας επιβεβαίωσαν ότι τα αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν στόχους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο Θάλασσα”, δήλωσε ο Sergey Kobylash, διοικητής της ρωσικής των ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Independent Military Review.

«Πρώτον, τα πληρώματα της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας εξασκήθηκαν στη χρήση ενός νέου αεροδιαδρόμου και σηματοδότησαν την παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου.

Τα πληρώματα είναι πανέτοιμα για συνεργασία με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στον εντοπισμό ναυτικών εγκαταστάσεων και «επιβεβαίωσαν ότι τα αεροσκάφη Tu-22MZ έχουν ικανότητες εμβέλειας για στόχους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο Θάλασσα», είπε ο Kobylash.

Τι άλλο δηλαδή να δηλώσει ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός για να κατανοήσουμε ότι η Μόσχα, σε κάθε σενάριο στην Α.Ουκρανία, έχει τα δικά της σχέδια στην Α.Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, στην οποία έχουμε ισχυρή αμερικανική στρατιωτική παρουσία.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και όλα τα σενάρια που αφορούν τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, είναι εντελώς “ανοικτά”.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο και μπορεί να είναι κοντά στην Ουκρανία σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε η αμερικανική ιστοσελίδα.

Η ομάδα μάχης περιλαμβάνει το καταδρομικό San Jacinto, τα αντιτορπιλικά USS Bainbridge, USS Cole, USS Gravely, USS Jason Dunham, καθώς και τη νορβηγική φρεγάτα Fridtjof.

Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και σφοδρή απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Κρίση έχουμε στις σχέσεις Τουρκίας -Ρωσίας μετά από δήλωση  Τούρκου συμβούλου για υπόγεια δράση της Μόσχας στο Καζακστάν.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με εικασίες ότι η Μόσχα προκάλεσε την κρίση στο Καζακστάν για να την ελέγξει, μετέδωσε το RIA Novosti.

“Η Ρωσία αναμένει από την Τουρκία να απέχει από άστοχες δηλώσεις για το Καζακστάν”, δήλωσε εξοργισμένη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου προεδρικού συμβούλου.

Η ίδια τόνισε ότι “εκείνες οι οργανώσεις, οι δυνάμεις, τα πρόσωπα, και οι δομές που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις, αλλά δεν είναι πολίτες του Καζακστάν, δεν σέβονται την κυριαρχία αυτής της χώρας. Είναι απλώς αποκομμένοι από την πραγματικότητα, από την κατανόηση των διεθνών νομικών βάσεων”.

Επίσης τόνισε ότι “μια τέτοια δήλωση, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή για το Καζακστάν, δεν συμβάλλει με κανέναν τρόπο στη βελτίωση της ατμόσφαιρας, επαναφέροντας τη ζωή στη χώρα σε σταθερή πορεία. Δεύτερον, φαίνεται ότι υπάρχει μια ασεβής αναφορά στο σοβιετικό παρελθόν του Καζακστάν, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της ρωσοτουρκικής φιλίας”.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι “μια τραγική και ασυνήθιστη κατάσταση για το Καζακστάν απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και σίγουρα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία για κακό. Κατέληξε λέγοντας ότι αναμένει από τους Τούρκους αξιωματούχους να απόσχουν να προβάλλουν άστοχα επιχειρήματα στο μέλλον”.

Η λυκοφιλία Μόσχας και Άγκυρας οδεύει προς το τέλος, αφού ο Ερντογάν έχει σχέδια σε συνεργασία με την δύση για Εύξεινο Πόντο, Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, κάτι που πιστοποιείται και από τις απανωτές “σφαλιάρες”, που ήρθαν σε σχέση με τον αγωγό East Med και κοιτάσματα στην Κρήτη.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας