Ρωσία: Τζιχαντιστές, «Λευκά Κράνη» ετοιμάζουν νέα ψεύτικη επίθεση χημικών στη Συρία.

1205
Λευκά Κράνη

Η Ρωσία κατηγόρησε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Λευκά Κράνη» ότι παρέδωσαν συστατικά για την παρασκευή χημικών όπλων στην ισλαμιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη ένοπλη δύναμη τζιχαντιστών στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Την καταγγελία έκανε την Τρίτη ο στρατηγός Αλεξέι Τσιγκάνκοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

«Συνοδευόμενα από οχτώ μέλη των Λευκών Κρανών, οι τοξικές ουσίες παραδόθηκαν σε μια αποθήκη, στην οποία οι ένοπλοι της Αχράρ Αλ Σαμ χρησιμοποιούν για την αποθήκευση δηλητηριωδών στοιχείων και λιπαντικών», είπε ο Ρώσος στρατηγός. «Δύο υψηλόβαθμοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης παρέλαβαν εκεί το φορτίο».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, δήλωσε πριν τρεις μέρες ότι ομάδα μαχητών, που έχουν εκπαιδευτεί από την ομάδα Olive, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν τη διάσωση θυμάτων χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

«Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Καφρ Ζιτα, γίνονται οι προετοιμασίες προκειμένου ομάδα ατόμων που εισήχθησαν από το βορά στην επαρχία, να συμμετέχουν στη σκηνοθεσία μιας “επίθεσης” με υποτιθέμενα χημικά πυρομαχικά και βόμβες από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, για να σκηνοθετήσουν βοήθεια από φερόμενους ως “διασώστες” από τα Λευκά Κράνη και για να τραβήξουν βίντεο το οποίο θα διανείμουν στην Μέση Ανατολή και σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Konashenkov, επεσήμανε πως προετοιμάζονται μεγάλης έκτασης προβοκάτσιες στη Συρία με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών, για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και για να αποκοπεί η σταθερή δυναμική που υπάρχει στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Υπάρχουν σχέδια για να εκτοξεύσουν ρουκέτες με δηλητηριώδεις ουσίες στον οικισμό Καφρ Ζιτα, που βρίσκεται 6 χλμ νότια της πόλης Χαμπίτ, μέσα στις επόμενες δυο ημέρες», πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός πρόσφατα ανέφερε ότι μαχητές προετοιμάζονται για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, και πως οι ΗΠΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μια νέα επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει στην επαρχία της Ιντλίμπ ένα ισλαμικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο, κάτι σαν κι αυτό που έχει στη βόρεια Κύπρο.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση Άσαντ, που σημαίνει ότι συντάσσονται με την απόφαση της συριακής κυβέρνησης να απελευθερώσει την Ιντλίμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας