Ρωσία: Τα τουρκικά drones ήδη αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

628
Ρωσία: Τα τουρκικά drones ήδη αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

Οι φόβοι ότι η απόφαση της Τουρκίας να πωλήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην Ουκρανία θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση στο ανατολικό ουκρανικό μέτωπο επιβεβαιώνονται, τονίζει το Κρεμλίνο, με αφορμή τη χρήση τους από την ουκρανική κυβέρνηση στη μάχη με τους φιλορώσους αποσχιστές.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ προχώρησε στις σχετικές δηλώσεις σχολιάζοντας την είδηση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα Bayraktar TB2 για να πλήξουν θέσεις των αποσχιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, φιλορώσου, το 2014, η Ρωσία κατέλαβε στρατιωτικά και προσάρτησε την αυτόνομη ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ φιλορώσοι ένοπλοι κατέλαβαν μεγάλο μέρος των ουκρανικών επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Έκτοτε η διαμάχη έχει “παγώσει”, ωστόσο αψιμαχίες μεταξύ ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ανταρτών σημειώνονται σε τακτική βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας