Ρωσία στον ΟΗΕ: “Η Ουκρανία έχει γεμίσει όπλα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ”

752

Η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ υποστήριξε ότι αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά όπλα που έχουν «πλημμυρίσει» την Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μόνιμης Αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, «οι ΗΠΑ, καλλιεργώντας τη ρωσοφοβία μεταξύ των πολιτών και των κρατών-ομοϊδεατών, μιλώντας για τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων ως σχεδόν τη βασική αιτία όλων των προβλημάτων, ξεχνούν να διευκρινίσουν ότι μιλάμε για ρωσικές δυνάμεις στο ρωσικό έδαφος».

Ακόμα, προστίθεται το εξής: «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά όπλα και τους αναρίθμητους συμβούλους που έχουν κατακλύσει την Ουκρανία και ορισμένα άλλα κράτη κοντά στα ρωσικά σύνορα. Δεν υπάρχει εξήγηση για το τι κάνει ο αμερικανικός στόλος κοντά στις ρωσικές ακτές, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Πάντως, η Ρωσία έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες της Δύσης και της Ουκρανίας για «επιθετικές ενέργειες», δηλώνοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν, ενώ οι δηλώσεις για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει σημειώσει ότι οι δηλώσεις από τη Δύση για «ρωσική επιθετικότητα» και για δυνατότητα βοήθειας προς το Κίεβο ώστε να αμυνθεί εναντίον της είναι ταυτόχρονα γελοίες και επικίνδυνες.

Επίσης, την ίδια ώρα, το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά τη διακριτική της ευχέρεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας