Ρωσία: Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ ξεπέρασαν την ίδια τους την απερισκεψία

992

Χθες, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επιβάλει νέες κυρώσεις σε τρεις Ρώσους υπηκόους, μία εταιρεία και πέντε πλοία για τον ρόλο τους στην παροχή καυσίμων στις δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία.

Για καταφανή στήριξη της τρομοκρατίας κάνει λόγο του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν «την ίδια τους την απερισκεψία», επιβάλλοντας τα νέα αυτά περιοριστικά μέτρα.

«Οι κυρώσεις που εισήγαγαν οι ΗΠΑ στις 26 Σεπτεμβρίου εναντίον πολλών Ρώσων υπηκόων, πολλών πλοίων και μιας οντότητας, είναι οι 75ες από το 2011, όταν η Ουάσινγκτον εγκατέλειψε την πολιτική της για την ”επαναφορά των διμερών σχέσεων και άρχισε να τις καταστρέφει», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας δεν έχει επιτύχει κανένα αποτέλεσμα.

«Αυτήν τη φορά, μάλλον ξεπέρασαν την ίδια τους την απερισκεψία», τονίζει.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνει ότι οι ΗΠΑ εκθέτουν «την ανοιχτή υποστήριξή τους απέναντι στην τρομοκρατία», προσθέτοντας: «Για τη Ρωσία, δεν είναι κάτι νέο οι κυρώσεις. Η μάχη ενάντια στους τρομοκράτες στη Συρία θα συνεχιστεί παρά το ότι οι ΗΠΑ τις χειραγωγούν (…), εμποδίζοντας τη διευθέτηση της συριακής σύρραξης».

«Καταδικάζουμε αποφασιστικά τον κυνισμό και την ασυδοσία των πολιτικών της Ουάσινγκτον», υπογραμμίζει ακόμη το υπουργείο.

Χθες οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό ότι επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε τρεις Ρώσους υπηκόους, μία εταιρεία και πέντε πλοία για τον ρόλο τους στην παροχή καυσίμων στις δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία.

Οι κυρώσεις, ειδικότερα, βάζουν στο στόχαστρο την Maritime Assistance LLC που εδρεύει στη Μόσχα και τρεις Ρώσους υπηκόους που επέβλεπαν τις δραστηριότητες της εταιρείας: Τον διευθυντή θαλάσσιων μεταφορών, τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος θαλάσσιων μεταφορών και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή για νομικά ζητήματα της Sovfracht.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας