Ρωσία: «Μειώνει» τον τουρισμό ως αντίδραση στην αντιρωσική ουκρανική πολιτική Ελλάδας

509
Ρωσία: «Μειώνει» τον τουρισμό ως αντίδραση

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διά της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφερόμενη στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας  απέρριψε τις κατηγορίες του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσου ότι «ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες, η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης – Ρωσίας».

Σε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα τονίζεται ότι «η Ρωσία δεν βλέπει καμία γεωπολιτική διάσταση στο θέμα της αύξησης του αριθμού των πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών μας», αλλά δεν διαψεύδει ότι υπάρχει άτυπο εμπάργκο στην Ελλάδα για την συμπεριφορά της στο θέμα της Ουκρανίας και όχι μόνο.

Ειδικότερα, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, μεταφέρει τη θέση της Μόσχας σε ό,τι αφορά το θέμα των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, στον απόηχο της τοποθέτησης του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος, την Παρασκευή (14/05), αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση που αναμένεται στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και κάνοντας μνεία στη Ρωσία, σημείωσε ότι η χώρα «παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς, ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες, η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης – Ρωσίας».

Ποια είναι η αλήθεια: Η Μόσχα έχει βάλει «απέναντι» -και απόλυτα δικαιολογημένα σε ότι αφορά τα ρωσικά συμφέροντα- την Αθήνα, καθώς η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την βόρειο Ελλάδα σε μια τεράστια βάση προώθησης των αμερικανικών δυνάμεων σε Βουλγαρία, Ρουμανία και… Ουκρανία.

Η Αλεξανδρούπολη είναι το βασικό λιμάνι προώθησης των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή και αυτό, μαζί με πολλά άλλα, οι Ρώσοι δεν μπορούν να το «χωνέψουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας