Ρωσία-Κατέρριψε σήμερα 22-ισραηλινούς πυραύλους στον εναέριο Συριακό χώρο-Παρελθόν ανοχή σε Ισραήλ

1596
Κατέρριψε σήμερα 22-ισραηλινούς πυραύλους στον εναέριο Συριακό χώρο

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει να προστατεύει τον συριακό εναέριο χώρο από ισραηλινές επιθέσεις μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ τα οποία μιλούν για “κλιμάκωση” στον ΕΕΧ της Συρίας και πιθανό “τερματισμό” της μέχρι τώρα ρωσο-ισραηλινής συμφωνίας.

Δεν είναι τυχαίο πως η αεράμυνα της Συρίας (και της Ρωσίας) αντέδρασε και στις δύο τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Η Ρωσία ισχυρίζεται πως πέτυχε σχεδόν το απόλυτο, 22 στις 24 καταρρίψεις πυραύλων “Δαλιδά” και Spice!

Ρωσία: “Καταρρίψαμε 22 από τους 24 πυραύλους”!

“Tα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα “Pantsir-S” και “Buk-M2E” βοήθησαν τον συριακό Στρατό να αποκρούσει τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν 22 από τους 24 πυραύλους” αποκάλυψε ο Ρώσος Ναύαρχος Vadim Kulit, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου για την Συμφιλίωση.

Η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ έγινε στις 19 Αυγούστου μέσα από τον εθνικό εναέριο Χώρο του Λιβάνου. Στις 11:00 pm τοπική ώρα, έξι μαχητικά του Ισραήλ εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον στόχων  στα περίχωρα της Δαμασκού και της Χομς χωρίς να εισέλθουν στον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας.

Στόχος των ισραηλινών μαχητικών ήταν αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ακόμη και οι δύο πύραυλοι που κατάφεραν να περάσουν την αεράμυνα δεν βρήκαν τον στόχο τους λόγω ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Ενεργοποιήθηκαν οι S-400;

Οι πύραυλοι “Δαλιδά” του Ισραήλ καταρρίφθηκαν από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα ενώ βρίσκονταν ακόμη στον Εναέριο Χώρο του Λιβάνου.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως ενώ “οι ισραηλινοί πύραυλοι βρίσκονταν εντός ακτίνας βολής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir και Buk, εντούτοις λόγω του ανάγλυφου είναι αδύνατον να τα εντόπισαν και τα έπληξαν αμέσως”.

Για αυτό πιστεύεται πως η αεράμυνα της Συρίας συντονιζόταν από τα ραντάρ του ρωσικού συστήματος S-400 από την αεροπορική βάση Khmeimim και την Ταρτούς.

Σίγουρα τα ραντάρ της Συρίας δεν μπορούσαν να αντιδράσουν αμέσως καθώς τα ισραηλινά μαχητικά “κρύβονται” πίσω από τα βουνά.

Εκτός από τα ραντάρ των S-400 είναι πολύ πιθανό η Συρία να ενεργοποίησε τα ραντάρ που αγόρασε από την Κίνα και τα οποία ανέπτυξε στην Κοιλάδα Bekaa” τονίζει ο Ρώσος ειδικός.

H συριακή αεράμυνα εξαπατά τα ισραηλινά μαχητικά;

“H Συρία έχει αρχίσει να βελτιώνεται και μπορεί να εξαπατά την Αεροπορία του Ισραήλ. Πριν λίγους μήνες κατέρριψε 13 από τους 14 πυραύλους που εξαπέλυσε το Ισραήλ και τώρα 22 από τους 24 πυραύλους.

Αυτό δείχνει πως δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας αλλάζουν συνεχώς θέσεις.

Προηγουμένως, το Ισραήλ απογείωνε κατασκοπευτικά αεροσκάφη προκειμένου να εντοπίζουν τις περιοχές των συστημάτων αεράμυνας. Τότε είτε αποφάσιζαν να επιτεθούν είτε να πραγματοποιήσουν καταστολή αεράμυνας με ηλεκτρονικό πόλεμο.

Τώρα, όταν οι περιοχές ανάπτυξης συστημάτων αεράμυνας αλλάζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Ισραήλ απλά χτυπάει στην τύχη», σημειώνει ο ειδικός.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες πως ο συριακός Στρατός εξοπλίστηκε με σταθμούς ραντάρ Kasta 2Ε από την Ρωσία γεγονός που του επιτρέπει να θωρακίζει καλύτερα τα σύνορα του.

Ταυτόχρονα, έχουν αναπτυχθεί πολλά ψεύτικα αντιαεροπορικά συστήματα. Τα ομοιώματα αυτά μοιάζουν τόσο πολύ με τα πραγματικά αντιαεροπορικά συστήματα που δύσκολα κάποιος μπορεί να τα ξεχωρίσει…

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας