Ρωσία κατά ΗΠΑ και ΕΕ για την FYROM: Προσχεδιασμένη ένταση με ξένη καθοδήγηση

2441
Λαβρόφ

Ευθύνες στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές χώρες επιρρίπτει η ρωσική πλευρά στο ζήτημα της FYROM.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην FYROM, μετά τα συμβάντα στο κοινοβούλιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για προσχεδιασμένη ενέργεια που έγινε με την καθοδήγηση «ξένων συμβούλων».
«Μια τόσο ακαριαία συντονισμένη αντίδραση αναμφισβήτητα επιβεβαιώνει ότι αυτό που συνέβη σχεδιάστηκε εκ των προτέρων, με την σιωπηρή έγκριση “ξένων συμβούλων” της “αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ και επιβεβαιώνει εκ νέου την θέση που λέει ότι κύρια αιτία της παρούσας πολιτικής εσωτερικής κρίσης στην ΠΓΔΜ είναι ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ρωσικού υπ. Εξωτερικών.
Επικρίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για την στάση που τήρησαν στα γεγονότα, επισημαίνει ότι «οι επίσημοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρεσβευτές μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών και οι ΗΠΑ έσπευσαν χωρίς καθυστέρηση να χαιρετίσουν ‘τον νέο πρόεδρο’, για την ακρίβεια, τον πρώην διοικητή του φιλοαλβανικού, λεγόμενου “Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού”, του UCK».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση  επισημαίνεται ότι «ενώπιον μας βλέπουμε μια απροκάλυπτη χειραγώγηση της βούλησης των πολιτών, με στόχο να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση».
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επίσης ότι η «περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης με βάση το σενάριο αυτό, οι απόπειρες να αλλάξουν την χώρα στην βάση της λεγόμενης ‘τυραννικής πλατφόρμας’, εγκυμονούν αύξηση της έντασης και διολίσθηση της κατάστασης σε μια σύγκρουση μεταξύ των εθνοτήτων».
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία του για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα ενώ επέριψε ευθύνες και στην αντιπολίτευση της FYROM λέγοντας ότι «στις 27 Απριλίου, η αντιπολίτευση, αφού έχασε με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, επιχείρησε ουσιαστικά να καταλάβει βίαια την εξουσία στην χώρα, εκλέγοντας με δική της πρωτοβουλία τον πρόεδρο της Συνέλευσης (Βουλής) παραβιάζοντας ωμά τις υπάρχουσες διαδικασίες».
Τέλος, μοναδική διέξοδο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας «είναι ο διάλογος σε συνταγματικό πλαίσιο, όπως και ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι όποιες έξωθεν πιέσεις και να δοθεί η δυνατότητα στις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να αποφασίσουν μόνες τους για το μέλλον της χώρας».
Η παρέμβαση της Ρωσίας μέσω Lavrov και υπουργείου Εξωτερικών αναδεικνύει το βάθος του προβλήματος και το ποια καθοδηγούν την αποσταθεροποίηση.
Το δυστύχημα είναι απέναντι στις Αλβανικές δυνάμεις του γνωστού μας UCK στην FYROM βρίσκεται το κόμμα του Grouevski που όζει από την διαφθορά και έχει κάνει κάθε τι δυνατό για να δηλητηριάσει τις σχέσεις της FYROM με την Ελλάδα, η οποία αποτελεί και τη μόνη δυνητική σύμμαχο της FYROM απέναντι στο διαμελισμό της μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας.
 
Να σημειώσουμε ότι η κλιμακούμενη ένταση στην FYROM βαδίζει πλάι – πλάι με την πραξικοπηματική απόφαση της Βουλής του γειτονικού Μαυροβουνίου για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Η αμερικανική επιχείρηση νεοψυχροπολεμικής κηδεμονίας στα Δυτικά Βαλκάνια καλά κρατεί!
Να σημειώσουμε πάντως ότι ευθύνες για τις κάκιστες σχέσεις FYROMΕλλάδας έχει και η ελληνική πλευρά, ενώ τώρα η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένουΚοτζιά παρακολουθεί ως τρίτος την κατάσταση στα Βόρεια σύνορα μας, κουνώντας γελοιωδώς το χαρτί της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, ενώ θα όφειλε να εκπονήσει θετικό σχέδιο παρέμβασης στη Βόρεια ζώνη για την προάσπιση νόμιμων συμφερόντων της χώρας μας και της ειρήνης.
Μια τέτοια πολιτική, όμως, ούτε περνάει από το μυαλό των εθελόδουλων κυβερνώντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας