Ρωσία κατά ΗΠΑ για την κατ’οίκον Λιτανεία παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

557
Λιτανεία παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Zero Hedge 13-8-21

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Παρά το γεγονός ότι ο φυλακισμένος ακτιβιστής κατά του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι έπεσε σε μεγάλο βαθμό από τα πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες, αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ  Πράις προκάλεσε τη μοίρα του με δηλώσεις την Τετάρτη σχετικά με σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ρωσία και από διάφορους άλλους κακούς παράγοντες όπως η Κούβα και η Λευκορωσία. Ο Πράις κατήγγειλε τη «βίαιη καταστολή» του Κρεμλίνου εναντίον διαδηλωτών που επιδιώκουν να αναδείξουν τη δεινή θέση του Ναβάλνι.

Η απάντηση από τη Ρωσία ήταν να θυμίσει στην Ουάσιγκτον τις δικές της παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ τρολάρει περαιτέρω τον εκπρόσωπο  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  με τα ακόλουθα…

«Εν τω μεταξύ, είναι καιρός οι ΗΠΑ να στρέψουν την προσοχή τους στην εσωτερική τους κατάσταση», ανέφερε  η πρεσβεία, προβαίνοντας  σε λεπτομερή ανασκόπηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τμήμα του εγγράφου που επικεντρώνεται στις ΗΠΑ αρχίζει ως εξής :

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, μεταξύ άλλων μέσω παράνομων μονομερών καταναγκαστικών μέτρων (κυρώσεις), το πιο κραυγαλέο παράδειγμα των  οποίων είναι ο επιβεβλημένος και συνεχιζόμενος (παρά τα πολυάριθμα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ) αποκλεισμός της Κούβας. Ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να προβάλλονται  ως «παγκόσμιο πρότυπο»  στον τομέα της προστασίας των θεμελιωδών ελευθεριών.

Ακόμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις πιστές στην Ουάσιγκτον παραδέχονται ότι η κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώνεται εδώ κάθε χρόνο. Ταυτόχρονα, οι αρχές εξακολουθούν να αγνοούν τις επικρίσεις για την πραγματική κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Αντ’ αυτού, η Ουάσιγκτον ψάχνει για «παραβιάσεις» οπουδήποτε εκτός  του οίκου της.

Μεγάλη έμφαση δίνεται  στην κοινωνική «ανισότητα» και τις φυλετικές εντάσεις που πριν από ένα χρόνο προκάλεσαν βίαιες διαμαρτυρίες, αναταραχές και ταραχές…

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επίπεδο του ρατσισμού, του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας και άλλων εκδηλώσεων τέτοιων διακρίσεων, ξενοφοβίας και  μισαλλοδοξίας συνεχίζει να αυξάνεται. Επιπλέον, το πρόβλημα του ρατσισμού έχει αποκτήσει συστημικό χαρακτήρα στην αμερικανική κοινωνία, διαπερνώντας όλους τους τομείς της. Αυτό υποδεικνύεται με ανησυχία από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ραγδαία εξάπλωση ενός τέτοιου φαινομένου που ντροπιάζει την Αμερική δύσκολα συσχετίζεται με την εικόνα που διακήρυξε η Ουάσιγκτον ως «παγκόσμιος ηγέτης» στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Το μακροσκελές έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μόλις τον περασμένο μήνα περιλαμβάνει αρκετά μαστιγώματα  της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήθους σαρκαστικών σχολίων  που εγκαλούν τις ΗΠΑ για «υποκρισία ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Περιλαμβάνει επίσης έναν κατάλογο αποτυχιών εξωτερικής πολιτικής «πολύ ανησυχητικού χαρακτήρα» από τις ΗΠΑ, ιδίως σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία.

Επί του παρόντος, στο Αφγανιστάν, οι εθνικές δυνάμεις που εκπαιδεύονται από τις ΗΠΑ υποχωρούν εν μέσω ταχείας προέλασης των Ταλιμπάν, ενώ η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει την εκκένωση ακόμη και της πρεσβείας της στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Politico. Η Ρωσία, ταυτόχρονα, ,σε μια ιστορική ειρωνεία, προσφέρει πωλήσεις μαχητικών ελικοπτέρων στην αφγανική κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας