Ρωσία – Κίνα σχεδιάζουν νέα κάρτα πληρωμών. Εκτοπίζουν ΗΠΑ – δολάριο

1638
κραχ

Συνομιλίες με θέμα την συμβατότητα χρήσης της ρωσικής πιστωτικής κάρτας Mir με το κινεζικό σύστημα πληρωμών (Union Pay), πραγματοποιούν Ρωσία και Κίνα, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Σετσιάν μετά το πέρας των συνομιλιών τους.
Όπως είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός «η Μόσχα και το Πεκίνο διεξάγουν συνομιλίες με θέμα την χρήση των εθνικών νομισμάτων, του ρουβλίου και του γιουάν στις μεταξύ τους συναλλαγές». Προσέθεσε μάλιστα ότι «εξετάζουν τις δυνατότητες, που προσφέρουν τα εθνικά συστήματα πληρωμών, περιλαμβανομένου και του κινεζικού συστήματος πληρωμών UnionPay».
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ διευκρίνισε επίσης ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εξετάζουν το ενδεχόμενο της δημιουργίας μια κοινής κάρτας πληρωμών, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται και στην Ρωσία και στην Κίνα. «Βλέπω στον τομέα αυτό πολύ καλές προοπτικές», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι αυτό «θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε εκείνα τα προβλήματα, τα οποία μερικές φορές ανακύπτουν με την χρήση των αμερικανικών συστημάτων πληρωμών Visa και Master Card».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας