Ρωσία, Ιράν και Τουρκία υπέγραψαν κοινή διακήρυξη για τη Συρία

1919

Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας συμφώνησαν να υπογράψουν κοινή διακήρυξη με στόχο τη λήψη κοινών μέτρων για την αναγέννηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, ώστε να σταματήσει η συριακή διένεξη, τονίζει ο Σεργκέι Λαβρόφ, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δυο ομολόγους του.
Θέλω να τονίσω ότι στη διακήρυξη γίνεται λόγος για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική οντότητα της Συρίας, διευκρινίζει ο Λαβρόφ.
Εν τω μεταξύ, πριν τους υπουργούς Εξωτερικών συναντήθηκαν οι υπουργοί Άμυνας των ίδιων χωρών.
Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, εξήγησε ότι η Ρωσία στο Χαλέπι έκανε τελικά τη δουλειά που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Αμερικανοί: Πολλούς μήνες τώρα μας υπόσχονταν ότι θα ξεχωρίσουν την μετριοπαθή αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές αλλά δεν το έκαναν. Το κάναμε εμείς και αυτό είναι αναγκαίο ώστε να επικεντρωθούμε στο εξής στη μάχη κατά των τρομοκρατών, διευκρινίζει ο Σοϊγκού.
Στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Φικρί Ισσίκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη Διακήρυξη της Μόσχας.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούμε να γίνουμε χώρες-εγγυήτριες στην εκπλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης, τονίζει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας