Ρωσία-Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: «Θα ξεκινήσουμε κλινικές δοκιμές νέου φαρμάκου κατά του κορωνοϊού»

894
Θα ξεκινήσουμε κλινικές δοκιμές νέου φαρμάκου

Ο επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, πως η Ρωσία το φθινόπωρο του 2021, θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές ενός νέου φαρμάκου που βασίζεται στα αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε, το Ινστιτούτο εργαζόταν σε αυτό το φάρμακο από τον περασμένο Νοέμβριο. Ενώ εξέφρασε την ελπίδα του το φάρμακο να έχει καταχωρηθεί μέσα στη νέα χρονιά.

«Ελπίζω οι κλινικές δοκιμές να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε την πρώτη φάση ή τη δεύτερη φάση των δοκιμών. Διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν αντισώματα και να αναπτυχθεί κλινική φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

​Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει από πριν ποια χαρακτηριστικά είναι τα καλύτερα, ποιες τεχνολογίες και ποια φάρμακα έχουν πλεονεκτήματα. Μπορώ μόνο να πω ότι έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση σε αυτό -και αυτό είναι η μοναδική δυνατή επιλογή- να δοκιμάζουμε αρκετές τεχνολογίες καθώς αναπτύσσουμε το φάρμακο. Αυτό είναι που κάνουμε» τόνισε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γκαμαλέγια, το φάρμακο θα δίνεται με σταγόνες και η δράση του αναμένεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ επτά και 10 ημερών.

Όπως δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει αρκετά ομοιογενή φάρμακα με βάση αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας