Ρωσία: Δύναμη αναχαίτισης Τουρκίας σε Συρία και τώρα Λιβύη

1537
ρωσία

Πολλοί, εκτός τόπου και χρόνου, μιλάνε για φιλότουρκη Ρωσία ή φιλότουρκο Πούτιν και ότι δήθεν Ρωσία και Τουρκία έχουν ακατάλυτη συμμαχία.

Προπαγάνδα και παραμύθια της Χαλιμάς!

Έχω πει πολλές φορές ότι η όποια συνεργασία υπάρχει ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία είναι λυκοφιλία και είναι πρόσκαιρη, διότι οι δύο χώρες δεν έχουν συγκλίνουσες στρατηγικές επιδιώξεις στην περιοχή. Αντίθετα η Ρωσία είναι η μόνη εκ των πραγμάτων δύναμη αναχαίτισης στην πράξη της Τουρκίας στην περιοχή.

Είναι η Ρωσία που περιόρισε και αναχαίτισε την προέλαση της Τουρκίας στη Συρία, μετά την ατιμωτική εγκατάλειψη των Κούρδων από τις ΗΠΑ. Χωρίς τον πολιτικό φραγμό που ύψωσε η Ρωσία με την παρέμβασή της στο Σότσι δεν ξέρουμε που θα είχαν φτάσει εντός της Συρίας οι Τούρκοι.

Είναι η Ρωσία, επίσης, τώρα, που με τις δυνάμεις της στη Λιβύη, μπορεί να αναχαιτίσει την βέβαιη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας σε αυτήν την χώρα, μετά και την επικύρωση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στρατιωτικής συνεργασίας από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

Μόνο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και τμήματα της Αριστεράς στην χώρα μας δεν μπορούν να καταλάβουν αυτές τις απλές αλήθειες και δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι μόνο η Ρωσία και στην περίπτωση μας μπορεί να φράξει την επεκτατικότητα της Τουρκίας εναντίον Ελλάδας και Κύπρου. Η τραγωδία όμως είναι ότι η επίσημη Ελλάδα προσδεδεμένη τυφλά στη Δύση ακολουθεί στην πράξη αντιρωσική πολιτική!

 

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας