Ροχανί: Απομονωμένες οι ΗΠΑ, θα επιστρέψουν στη διεθνή συμφωνία

1186
ρουχανί

Την παραμονή του Ιράν στη διεθνή συμφωνία της Βιέννης για όσο χρονικό διάστημα ωφελείται από αυτή, επανέλαβε ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Χασάν Ροχανί.

Στο περιθώριο των εργασιών του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο Ιρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι στο τέλος, οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη διεθνή συμφωνία του 2015, καθώς έκανε λόγο για απομόνωση της Ουάσιγκτον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ, οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν να παραμείνουν στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αψηφώντας μάλιστα, τις κυρώσεις του Λευκού Οίκου.

«Μια ημέρα αργά ή γρήγορα, οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι» τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβάλλει τον πρώτο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, ενώ τον Νοέμβριο αναμένεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση και νέων μέτρων.

«Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι παράνομες, δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά έχουν στόχο την άσκηση ψυχολογικής πίεσης επί του Ιράν» κατέληξε ο Ροχανί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας