Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα: Συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιστές κατά πλειστηριασμών

904
κίνηση

Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα

Η ΡΙΣΠΟΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ καταγγέλλει και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή με διώξεις και παραπομπές σε δίκες των αγωνιστών από τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα.

Αύριο Τετάρτη 30 Οκτώβρη ,  στη Σχολή Ευελπίδων (Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1), δικάζεται ο πρώην γραμματέας της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης και στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος και ο δικηγόρος , πρ. μέλος του Δ.Σ.. του  δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιάρης.

Το αδίκημα των αγωνιστών από όλη την Ελλάδα που διώκονται και παραπέμπονται σε δίκες, είναι ότι αντιστάθηκαν στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος, τα funds και τους μεγαλοσυμβολαιογράφους. Είναι ότι μπήκαν μπροστά και προστάτεψαν φτωχές οικογένειες υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη στέγη. Ένα συνταγματικό δικαίωμα που ακυρώθηκε για να σωθούν και να πλουτίσουν οι τράπεζες και τα διάφορα funds.  Το ποιοι παίρνουν τα σπίτια του λαού, φαίνεται από τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη  μετά από μήνυση Λιβεριανού fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, όπως φαίνεται και ποιοι ευνοούνται από το καθεστώς των πλειστηριασμών που νομοθέτησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Το αυταρχικό κατασταλτικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει σήμερα η Ν.Δ. και χαρακτηρίζεται πλέον ως «ιδιώνυμο αδίκημα» ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, δείχνει ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις, επικαλούμενες ανύπαρκτες κοινωνικές πλειοψηφίες υπέρ των σχεδίων τους.

Οι δίκες αυτές είναι πολιτικές, παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν το λαό και να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και αναδεικνύουν δυστυχώς το γεγονός ότι και σήμερα τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας διώκεται. Η προστασία όμως των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας αφορά όλους. Αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους  αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και απαιτούμε :
Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.
-Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους πλειστηριασμούς και τις λαϊκές διεκδικήσεις.
-Να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.
-Να νομοθετηθεί η ουσιαστική προστασία του δικαιώματος στη στέγη και το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
-Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες και το κράτος.
-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

Βύρωνας 29/10/19

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας