Ρεκόρ καταλήστευσης: Νοσοκομεία αγοράζουν μάσκες των 80 λεπτών με 21 ευρώ!

2000
νοσοκομεία

Μάσκες υψηλής προστασίας που τα Νοσοκομεία προμηθεύονταν από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ τώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. 52 φορές πάνω. Η αισχροκέρδεια δεν έχει όρια!” καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση και του Εισαγγελέα ώστε να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής αισχροκέρδεια και τα παιχνίδια σε βάρος του δημοσίου και του εθνικού συστήματος υγείας.

Η ανακοίνωση

«Προσπαθούν να ράψουν μάσκες και στολές υψηλής προστασίας. Κανείς δεν ξέρει όμως εάν καλύπτονται οι προδιαγραφές ασφαλείας. Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το υγειονομικό υλικό. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές.

Συχνά οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα στους ασθενείς με κορωνοϊό χωρίς μάσκες υψηλής προστασίας. Αναγκάζεται το προσωπικό να μπαίνει σε θαλάμους περιστατικών με τον ιό με απλές μάσκες που και αυτές είναι πια είδος πολυτελείας.

Οι εταιρείες εκμεταλλευόμενες την ανάγκη αισχροκερδούν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Τα Νοσοκομεία αναγκάζονται πια να αγοράζουν τις μάσκες μέχρι και 52 φορές πιο ακριβά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Ζακύνθου προμηθεύτηκε μάσκες υψηλές προστασίας προς 21ευρώ τη μία από 0,40λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν τρεις μήνες.

Θα πρέπει να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Εισαγγελέας να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια.

Οι εργαζόμενοι για να προστατευθούν λόγω της μεγάλης έλλειψης σε προστατευτικό υλικό κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας (Ξάνθη, Δρομοκαϊτειο κ.α.). Σχεδόν πια όλα τα Νοσοκομεία ετοιμάζονται να ράψουν μάσκες. Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να διαθέσουν 5.000 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου και αγόρασαν μάσκες για τη προστασία των εργαζομένων.

Είναι θετικές προσπάθειες αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας. Άμεσα λοιπόν τα Νοσοκομεία θα πρέπει να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό ειδικά μάσκες και στολές υψηλής προστασίας που είναι είδη πολυτελείας πια στα Νοσοκομεία. Για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να επιταχθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας