Ρατσιστικό παραλήρημα Σαλβίνι: Θα κάνουμε απογραφή των Ρομά – Δυστυχώς τους Ιταλούς Ρομά, πρέπει να τους κρατήσουμε!

1747
σαλβίνι

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών.

«Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι, σε ένα ακόμα ρατσιστικό παραλήρημα, χαρακτηριστικό της ιδεολογίας και της πολιτικής του κόμματός του.

Δυστυχώς, σε μια Ιταλία, όπου η πλειονότητα των πολιτών «μπούχτισε» τα τελευταία χρόνια από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του «κεντροαριστερού» Ρέντσι και από την αντίστοιχη πολιτική, συνοδευόμενη από αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τον αυταρχισμό του «κεντροδεξιού» Μπερλουσκόνι, η απουσία μιας πειστικής αριστερής εναλλακτικής λύσης που θα οδηγούσε, μεταξύ άλλων, την Ιταλία έξω από τα δεσμά της «γερμανικής» ευρωζώνης και της νεοφιλελεύθερης ΕΕ, έκανε σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές να επιλέξουν είτε το αντιφατικό και «επαμφοτερίζον» «Κίνημα 5 Αστέρων» είτε την ακροδεξιά «Λέγκα», που αφαίρεσε, μεν, τη φράση «του Βορρά» από τον τίτλο της και εγκατέλειψε την «αυτονομιστική» πολιτική που ακολουθούσε επί αρχηγίας Ουμπέρτο Μπόσι (υποστήριζε την αυτονόμηση της Βόρειας – πλούσιας – Ιταλίας από το υπόλοιπο ιταλικό κράτος), δεν άλλαξε όμως τίποτε σε σχέση με την ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική και ιδεολογία που την χαρακτηρίζει από την ίδρυσή της το 1989.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας