Π. Τζεντιλόνι: Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει με διάλυση. Το διαλυμένο;

1066
ευρωπαϊκό

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, φανατικός  “υπάλληλος” των Βρυξελλών, επιχειρεί να θέσει διλήμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς όμως να θίγει την ουσία τους. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε αν δεν τροφοδοτηθεί με ικανά κεφάλαια τα οποία δεν θα διανέμονται “δωρεάν” στα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα του Νότου και όχι με δάνεια τα οποία θα πνίξουν τις οικονομίες τους και θα τις οδηγήσουν σε Μνημόνια. Παράλληλα το Ταμείο πρέπει να συγκροτηθεί γρήγορα και όχι από το φθινόπωρο και βάλε, διότι τότε τα κράτη-μέλη και οι κοινωνίες τους θα έχουν βουλιάξει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι και κινδυνεύει να διαλυθεί εάν οι κυβερνήσεις δεν συμφωνήσουν γρήγορα επί ενός νέου ταμείου για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη του ευρωπαϊκού μπλοκ από την κρίση του κορονοϊού τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

«Είμαστε πραγματικά σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα καταφέρουμε να έχουμε μια ισχυρή κοινή απάντηση –αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί— είτε κινδυνεύει ολόκληρο το οικοδόμημα» είπε στην πλέον δραματική προειδοποίηση  ο Τζεντιλόνι, ζητώντας τη σύσταση το φθινόπωρο ενός ταμείου ανάκαμψης που θα αμβλύνει τις οικονομικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελών.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι χρειάζεται μια κοινή απάντηση αλλά ύστερα από διαπραγματεύσεις διαρκείας δεν έχουν βρει κοινό έδαφος για τις λεπτομέρειες του Ταμείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας