Π.Λαφαζάνης στην Εισαγγελία (8/2/21)-Κατέθεσε ως μάρτυς υπόμνημα «βόμβα» για πολιτικό-τραπεζικό σύστημα

1409
Π.Λαφαζάνης στην Εισαγγελία

Διαγραφή τώρα εν μέρει η εν όλω των «κόκκινων» δανείων

Ο Παν. Λαφαζάνης εκλήθη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών να καταθέσει ως μάρτυς και υπέβαλε προς τούτο σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ ( βλ. παρακάτω ) , για την ΜΗΝΥΣΗ που είχε υποβάλλει το 2018 κατά του Αλ. Τσίπρα , τότε πρωθυπουργού της χώρας , του Νικολάου Τόσκα , Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη , του Διευθυντή του τμήματος Προστασίας του Κράτους και της Δημοκρατίας της Γενικής Ασφάλειας Αττικής και του Ευάγγελου Ιωαννίδη , Εισαγγελέα Εφετών και Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η μήνυση του Παν. Λαφαζάνη , τότε Γραμματέα της ΛΑ.Ε , αφορούσε την ευθύνη όλων ή μερικών εκ των μηνυομένων για τις κάτωθι έκνομες δραστηριότητές τους :

    ΠΡΩΤΟΝ

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Για την συγκάλυψη και τοποθέτηση στο ψυγείο ( ούτε αρχείο ούτε προώθηση ) της μήνυσης που είχε υποβάλλει ο Παν. Λαφαζάνης το 2016 ώς τότε Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε μαζί με όλα τα άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε για  κακουργηματικές πράξεις κατά των Διοικήσεων των Τραπεζών , της Διοίκησης του Τ.Χ.Σ, της Διοίκησης της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς και της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η μήνυση αυτή , απόλυτα εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη , που βρίσκεται μετέωρη στην Εισαγγελία της διαφθοράς, αφορούσε το μέγα σκάνδαλο , το μεγαλύτερο ,  ίσως , στην ελληνική ιστορία , των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ιδίως της τρίτης ανακεφαλαιοποίησής τους , σκάνδαλο το οποίο κόστισε στο δημόσιο και τον ελληνικό λαό πολλές δεκάδες δισ. ευρώ .

Η μήνυση, αυτή με τις πρώτες κινήσεις που έγιναν από την Εισαγγελία για την διερεύνηση της, προκάλεσε σεισμό στους τραπεζίτες , στα όργανα της κεφαλαιαγοράς και στο κατεστημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας , διότι γνώριζαν την ενοχή τους και γνώριζαν, επίσης , ότι με την προώθηση της θα τιναζόταν στον αέρα όλο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό.

Δυστυχώς ο Αλ. Τσίπρας μαζί και το τραπεζικό κατεστημένο και η Εισαγγελία με τις συντονισμένες πιέσεις και επεμβάσεις τους έχουν ” παγώσει ” από το 2016 τη διερεύνηση αυτού του μείζονος σκανδάλου , ενώ αυτό το ” πάγωμα ” συνεχίζει και διατηρεί για τους ίδιους λόγους και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η νύν ηγεσία της Δικαιοσύνης .

Όπως σημειώνει επιπρόσθετα στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών , ο Παν.  Λαφαζάνης , με τις τρείς αυτές ανακεφαλαιοποιήσεις , ιδίως την τρίτη , που είχαν ως συνέπεια τεράστια ζημιά του δημοσίου εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης , θα έπρεπε , τουλάχιστον , να εκκαθαριστούν οι ισολογισμοί των τραπεζών από τα λεγόμενα ” κόκκινα ” δάνεια με τη διαγραφή εν όλω ή κατά το μεγαλύτερο μέρος , των χρεών των κόκκινων δανειοληπτών που είχαν αδυναμία αποπληρωμής  των δόσεων των τραπεζών , οι οποίες ήταν και παρανόμως φουσκωμένες ( βλ. εισφορά του νόμου έτους 75 ).

Αντί όμως να υπάρξει διαγραφή ” κόκκινων ” δανείων για να ανακουφιστούν όχι μόνον οι δανειολήπτες αλλά και για να επανεκκινηθεί η οικονομία , οι τράπεζες συνέχισαν τις παράνομες πρακτικές και χρεώσεις και άρχισαν να μεταβιβάζουν με αυθαίρετες, νομικά διαβλητές πρακτικές, τα κόκκινα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές σε funds , τα οποία είναι συχνά θυγατρικές εταιρείες των τραπεζών .

Τα τελευταία κερδοσκοπούν , μάλιστα , διπλά εις βάρος των δανειοληπτών απαιτώντας από τους τελευταίους , καταχρηστικά και παρανόμως , το σύνολο των ” οφειλών ” που έχουν χρεώσει οι τράπεζες στους δανειολήπτες , τις οποίες οφειλές οι τελευταίες μεταβίβασαν στα funds έναντι , για παράδειγμα , του 15% του αρχικού κεφαλαίου του δανείου , χωρίς τις πρόσθετες δυσβάστακτες επιβαρύνσεις που χρεώθηκαν με την πάροδο των ετών από τις ίδιες σε βάρος των δανειοληπτών .

Το ακόμα πιο εξωφρενικό , όπως γράφει ο Παν . Λαφαζάνης ,  είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη , με τη συναίνεση των κατεστημένων κομμάτων, προχώρησε με το σχέδιο ” Ηρακλής Ι ” και το επικείμενο σχέδιο ” Ηρακλής ΙΙ “, στην στήριξη, διά εγγυήσεων του δημοσίου ύψους έως 24 δίσ. ( ! ), των τραπεζών , προκειμένου οι τελευταίες  να μπορέσουν να μεταβιβάσουν τα ” κόκκινα ” δάνεια στα funds , ακινδύνως για τα τελευταία .

Το σκανδαλώδες στην περίπτωση δεν είναι μόνον ότι για άλλη μια φορά το Δημόσιο ενισχύει με κεφάλαια του τις Τράπεζες αλλά κυρίως είναι το γεγονός ότι αυτήν την στήριξή του την χρησιμοποιεί για να κερδοσκοπήσουν τα funds  και οχι για να μεταβιβαστούν τα ” κόκκινα ” δάνεια στις ίδιες ευτελείς τιμές στους εκατοντάδες χιλιάδες ” κόκκινους ”  δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν , ώστε να ανακουφιστούν οι τελευταίοι και να ανασάνει ιδίως η ελληνική οικονομία.

Για το σύνολο αυτών των πρωτοφανών σκανδάλων και σκανδαλωδών, κυβερνήσεων και τραπεζών , όπως πληροφορούμεθα , ο Παν . Λαφαζάνης θα καταθέσει, μαζί με πολλούς δανειολήπτες, νέα μήνυση κατά των τραπεζών , διεκδικώντας την δικαίωση των ” κόκκινων ” δανειοληπτών μα την διαγραφή εν μέρει ή έν όλω αναλόγως , των χρεών τους.

   ΔΕΥΤΕΡΟΝ

ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Η μήνυση του Παν . Λαφαζάνη αφορούσε επίσης :

Α ) Την σκόπιμη , για συκοφάντηση του Παν . Λαφαζάνη , καθυστέρηση του ορισμού ημερομηνίας διεξαγωγής δικών για τις άθλιες κατηγορίες που διέρρεε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε βάρος του το αμαρτωλό τμήμα ” Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ” της Γενικής Ασφάλειας Αττικής , σε σχέση με τους ειρηνικούς αγώνες του , μαζί με πολλούς συναγωνιστές του , για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φτωχών νοικοκυριών .

Βεβαίως από τότε που κατατέθηκε η μήνυση του Παν . Λαφαζάνη ορίσθηκαν δίκες με κατηγορίες μισού ποινικού κώδικα εις βάρος του .

Και αυτές οι δίκες , όμως , με κατηγορούμενο τον Παν. Λαφαζάνη, αναβάλλονταν , με διάτρητα  προσχήματα , παρά την αντίθεση των κατηγορουμένων . Και αναβάλλονταν σκοπίμως γιατί κυβέρνηση και Δικαιοσύνη δεν ήθελαν για πολιτικούς λόγους ούτε να καταδικάσουν ούτε και να αθωώσουν τον Π. Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές του , διότι και τα δύο είχαν πολιτικό κόστος για την εξουσία και προτιμούσαν να έχουν τους αγωνιστές κατα των πλειστηριασμών ” οιονεί κατηγορούμενους “. Και δυστυχώς αυτή η εκτρωματική μεθόδευση συνεχίζεται έως σήμερα .

Β ) Η μήνυση , επίσης , αφορούσε τη διεξαγωγή με παράνομες πρακτικές των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο στους κλειστούς χώρους  ωντσυμβολαιογραφείων , μετά την σκόπιμη  κατάργηση της διεξαγωγής τους στα ειρηνοδικεία ,  όπου διεξάγοντο με σχετική διαφάνεια και σε κοινή ” θέα ” .

Όπως αυτή η μήνυση αφορούσε και την καθυστέρηση διερεύνησης της από 30/11/2017 μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος των κ.κ. Ν. Τόσκα και Στ. Κοντονή  και του αρχηγού της ΕΛΑΣ και παντός άλλου υπευθύνου για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ, της 29/11/17, με ρίψη δακρυγόνων μέσα στο κατάμεστο κλειστό χώρο του Καταστήματος του Ειρηνοδικείου Αθήνας . όπου ευρίσκοντο εκατοντάδες διαδηλωτές και όπου τραυματίστηκε και παρά λίγο να απολέσει τη ζωή του ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θαν. Μπαρτζώκας .

Δυστυχώς, αγνοείται η τύχη του συνόλου της ανωτέρω  μήνυσης , για τόσα μεγάλα σκάνδαλα και αδικήματα , η οποία μαθαίνουμε ότι βρίσκεται στην Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά σε  ” χειμερία νάρκη ” , έτσι ώστε , όπως προείπαμε, ούτε να μπαίνει στο αρχείο ως αβάσιμη αλλά ούτε και να κινείται προς διερεύνηση και εξέταση διά τα περαιτέρω .

Επειδή το θέμα συνιστά μείζον σκάνδαλο

Επειδή οφείλουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τα κακουργήματά τους τραπεζίτες, εποπτικές αρχές , πρωθυπουργοί και  αρμόδιοι υπουργοί όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα

Επειδή πρέπει να αποφευχθεί το τσουνάμι των πλειστηριασμών με βάση και τον απαράδεκτο πτωχευτικό νόμο τσουνάμι που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επειδή πρέπει πραγματικά να εξυγιανθούν οι τράπεζες και να περάσουν στο δημόσιο και όχι να ξεπουληθούν και πάλι οι συμμετοχές του Τ.Χ.Σ , έτσι ώστε το τραπεζικό σύστημα ανασυγκροτημένο σε νέες βάσεις να παίξει ένα νέο αναπτυξιακό , παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο .

Γνωστοποιούμε ότι για τους παραπάνω λόγους , ταυτόχρονα με τις προσπάθειες να διερευνηθούν οι παραπάνω μηνύσεις και να κατευθυνθούν στο ακροατήριο με τους υπευθύνους όπως κατεγράφησαν παραπάνω στο εδώλιο, ο Παν. Λαφαζάνης με τους συνεργάτες του ετοιμάζει μιά νέα τεκμηριωμένη μήνυση για την δικαίωση των δυσπραγούντων δανειοληπτών, παράλληλα με την εκ νέου επιμονή για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων τραπεζικών , δικαστικών και πολιτικών αρχών που με πράξεις και παραλείψεις τους ευνόησαν τη διασπάθιση δισεκατομμυρίων δημοσίου χρήματος , με ίδιον ή μή χρηματικό αλλά σίγουρα προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος και όφελος των ξένων κέντρων που έχουν καταντήσει τη χώρα μας  ” μισοαποικία ” .

ΤΟ ΑΠΟ 8/2/21 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΗΘΗ ΩΣ ΜΑΡΤΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ 22/5/18 ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ , ΤΟΣΚΑ , ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ” ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Στη συνέχεια προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας δημοσιεύουμε το άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο Υπόμνημα που κατέθεσε , καλούμενος ως μάρτυς για τη μήνυση του 2018 , ο Παν. Λαφαζάνης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δια του 7ου Πταισματοδικείου Αθηνών.

 

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ενώπιον  του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών

(Διά του 7ου Πταισματοδίκου Αθηνών)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη του Γεωργίου και της Ζωής  κατοίκου Χολαργού Αττικής επί της οδού Υμηττού   53,  με ΑΦΜ  021252345.

Αναφορικά με την διερεύνηση εγκλήσεως μου ως προς τον κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη Εισαγγελέα Εφετών και Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά τον κρίσιμο χρόνο καταθέσεως της εγκλήσεως, σας αναφέρω τα κάτωθι:

Ο ως άνω τότε εγκαλών, ήμουν γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου, ήτοι επικεφαλής του πολιτικού κόμματος με την ονομασία Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε).

Η ΛΑ.Ε κατά το χρόνο υποβολής της εγκλήσεως ήταν κόμμα με εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είχε εκπροσώπηση λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος και του ορίου εισόδου του 3%.

Ως Γραμματέας της ΛΑ.Ε κατά τα προηγούμενα έτη και ειδικότερα κατά την περίοδο από την ίδρυση της ΛΑ.Ε , το έτος 2015, έως και σήμερα σε συνεργασία και με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αναπτύξαμε μία πολύ σημαντική και αποτελεσματική κινηματική δραστηριότητα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με την ακύρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και με την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών για τις μνημονιακές πολιτικές υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας και της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των Ελλήνων και ξένων ολιγαρχών.

Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η τότε Ελληνική Κυβέρνηση να επιβάλλει ειδικά νομοθετήματα που όχι μόνο ευνοούσαν σκανδαλωδώς τις Τράπεζες ώστε να υφαρπάξουν την λαϊκή περιουσία (Νέος ΚΠολΔ και προνομιακή κατάταξη στην ικανοποίηση των δανειστών) αλλά και εισήγαγαν με την μορφή ιδιώνυμου αδικήματος ποινικές διατάξεις εναντίον όσων αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Έχοντας ως  νομοθετικό έδαφος αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί ακόμη πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα ώστε να καταστήσει απαγορευμένη οποιαδήποτε ενέργεια θεωρεί ότι την ενοχλεί και να οξύνει σε τέτοιο βαθμό την καταστολή ώστε να επικρατήσει ησυχία νεκροταφείου.

Παραλλήλως σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων η τότε  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πίεζε ασφυκτικά την ΕΛ.ΑΣ όχι μόνο να προβαίνει σε συλλήψεις διαδηλωτών με την αυτόφωρη διαδικασία ώστε να τρομοκρατηθούν οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως να σχηματίζει δικογραφίες εναντίον των Επικεφαλής του κινήματος ώστε να καμφθεί το φρόνημα των πολιτών που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς.

Στο πλαίσιο σχηματίσθηκε σωρεία αυθαιρέτων  δικογραφιών εναντίον του εγκαλούντος με αδικήματα που δεν στοιχειοθετούνται από κανένα αντικειμενικό ή υποκειμενικό εύρημα και με μοναδικό σκοπό να τον καταστήσει υπόδικο και αυτόν και το κόμμα το οποίο εκπροσωπούσε ώστε να ευνοήσει και να εξυπηρετήσει πολιτικά και εκλογικά το τότε κυβερνών κόμμα αλλά και όλα τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική. Μετά τον σχηματισμό των εν λόγω δικογραφιών και ενώ ακόμη δεν είχαν καν αξιολογηθεί για περαιτέρω ενέργειες από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως, διέρρεαν στα ΜΜΕ τον σχηματισμό των εν λόγω δικογραφιών, εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ζοφερό κλίμα τρομοκρατίας όσων αντιδρούσαν. Μάλιστα οι σκόπιμες αυτές διαρροές  αποδείχθηκαν πλήρως αφού κατά την επίσκεψη του εγκαλούντος και τριών μελών του νομικού τμήματος του κόμματος στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ.κ. Ζαγοραίο στις 12 Ιουνίου 2018 προέκυψε ότι οι εν λόγω δικογραφίες που αφορούσαν τον κ. Λαφαζάνη, για τις οποίες μιλούσαν στο σύνολο τους τα ΜΜΕ, δεν είχε καν χρεωθεί σε Εισαγγελέα και ευρίσκονταν ακόμη στις «αποθήκες» της Εισαγγελίας Αθηνών ανέγγιχτες και ως εκ τούτου ο μόνος που γνώριζε το σχηματισμό τους και το περιεχόμενο τους και το διέρρεε στα ΜΜΕ ήταν η ΕΛ.ΑΣ και το περίφημο , απαράδεκτο για την Δημοκρατία ,  “ Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος “ της Γενικής Ασφάλειας Αττικής

Μάλιστα ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ζαγοραίος αντιλαμβανόμενος πλήρως την κατάσταση που  είχε δημιουργηθεί με την υποδικία επικεφαλής κόμματος και μάλιστα κατηγορουμένου για την πολιτική του δράση, το πρώτον κατά την Μεταπολίτευση και μετά την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση χρέωση  της δικογραφίας στο τμήμα ασκήσεως ποινικής διώξεως της Εισαγγελίας.

Παρά ταύτα και μετά την ολοκλήρωση της παραγγελθείσης προκαταρκτικής εξετάσεως και την επιστροφή της δικογραφίας και παρά την πάροδο χρονικού διαστήματος 12 μηνών  ουδεμία ενέργεια είχε γίνει.

Μάλιστα, ο εγκαλών προκειμένου να αποτραπεί η συνεχιζόμενη αυτή παρανομία, επισκέφθηκε στις  18 Φεβρουαρίου 2019 μαζί με δύο μέλη του νομικού τμήματος του κόμματος, την τότε  κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ξένη Δημητρίου , η οποία όχι μόνο αναγνώρισε το νόμιμο και δίκαιο του αιτήματος για την άμεση διερεύνηση των εν λόγω ποινικών υποθέσεων αλλά και όπως μας δήλωσε παρήγγειλε στον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (κ. Ιωαννίδη) να πράξει παν τι νόμιμο αμέσως προκειμένου η εν λόγω δικογραφία κατά νόμον είτε να αρχειοθετηθεί είτε να ασκηθεί προσηκόντως ποινική δίωξη .

Ο κ. Ιωαννίδης όμως αν και είχε όταν ανέλαβε τις προγενέστερες  ενέργειες της άμεσης διερευνήσεως των εν λόγω υποθέσεων, τόσο από τον προκάτοχο του όσο και από την τότε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντικειμενικώς δεν έπραξε οτιδήποτε προς την κατεύθυνση της διερευνήσεως των υποθέσεων. Επίσης, την  15η-10-2018  επισκέφθηκε ο κ. Π.  Λαφαζάνης τον κ. Ιωαννίδη, με  μέλη  του νομικού  τμήματος  του  κόμματός  και  υπέβαλαν την υπ’ αριθμ. πρωτ. 39005/15-10-2018 αίτηση  για  τον κατά  προτίμηση προσδιορισμό των  υποθέσεων  που  εκκρεμούσαν εναντίον  του.  Παρά  ταύτα και μετά πάροδο 7 και πλέον  μηνών μέχρι την υποβολή της εγκλήσεως,  ουδεμία πρόοδος  είχε σημειωθεί.  Όσα ανωτέρω αναφέρω αποδεικνύουν ότι αντικειμενικά ο κ. Ιωαννίδης, με την τότε ιδιότητα του, καθυστέρησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τη διερεύνηση των εν λόγω υποθέσεων, αν και είχαν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την ταχεία διερεύνηση αυτών.

Αυτή η αντικειμενικώς μεγάλη καθυστέρηση , όταν μάλιστα είχαν προηγηθεί έντονες επισημάνσεις για τις αρνητικές παρενέργειές της , δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία και κατά την γνώμη μου, ως εγκαλούντος, εμπεριέχει σκοπιμότητα, πολύ δε περισσότερο που αυτή εκ των πραγμάτων ευνοούσε το τότε κυβερνών κόμμα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις με την ίδια πολιτική θέση υπέρ των τραπεζών και των πλειστηριασμών σπιτιών και περιουσίας των οικονομικά αδύνατων “ κόκκινων “ δανειοληπτών .

Να σημειώσω , ενισχυτικά των θέσεων που ως ανωτέρω εκφράζω , πώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και όσες δίκες προσδιορίστηκαν έκτοτε σε βάρος μου , με τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμών και σωρείες άλλων , παρά την δική μου παρουσία και την επιμονή μου να διεξαχθούν , αναβλήθηκαν αδικαιολόγητα από την Έδρα .

Είμαι βέβαιος δυστυχώς ότι η δικαιοσύνη στην περίπτωσή μου , πράγμα πρόδηλο , ενεργεί με ακραία προκατάληψη, από τη μία καθυστερώντας ανεπίτρεπτα τον δικαστικό προσδιορισμό των δημοσιοποιημένων δικαστικών διώξεων σε βάρος μου και από την άλλη όταν “ υποχρεώνεται “ να τις προσδιορίσει , αναβάλλει διαρκώς , με διάφορα τυπικά προσχήματα , την διεξαγωγή των δικών.

Έχω τονίσει δημοσίως ότι κάποιοι δεν θέλουν ούτε να με καταδικάσουν ούτε να με αθωώσουν , διότι και τα δύο περιέχουν μηνύματα που δεν συμφέρουν τους διώκτες μου και ίσως την ίδια την Δικαιοσύνη ενω αντιθέτως επιδιώκουν να με κρατούν οιονεί κατηγορούμενο .

Tέλος , με την ευκαιρία , θα ήθελα να αναφερθώ ειδικά και ιδιαιτέρως σε ένα μείζον σκάνδαλο , το μεγαλύτερο κατά τις εκτιμήσεις πολλών ενασχολουμένων , στην ιστορία της χώρας .

Αναφέρομαι στην μήνυση με αριθμό ΒΜ Β 2016/1276 που προσωπικά ως Γραμματέας τότε της ΛΑ.Ε , μαζί με τα τότε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Παράταξης , είχα καταθέσει από το 2016 και με την οποία τεκμηριώναμε πλήρως σειρά έκνομων και εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων κακουργηματικού χαρακτήρα , οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τις τρείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και ιδίως τη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση τους , οι οποίες είχαν ως συνέπεια το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός να απωλέσουν και να υποστούν ζημία πολλών δεκάδες δίσ . ευρώ .

Με την μήνυση αυτή εγκαλούσαμε και κατηγορούσαμε ευθέως με αδιάσειστα στοιχεί για κακουργηματικές πράξεις τις τότε Διοικήσεις των Τραπεζών , οι οποίες Τράπεζες μεταβιβάστηκαν έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε ξένα funds  και την τότε Διοίκηση του ΤΧΣ για τον παράνομο και εκτός καταστατικών υποχρεώσεων του ρόλο στις διαδικασίες των ανακεφαλαιοποιήσεων, την τότε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την μεθοδευμένα ανύπαρκτη ελεγκτική της παρουσία.

Δυστυχώς από το 2016 έως το 2019 ,  χρόνο που υποχρεώθηκα να κάνω νέα έγκληση κατά των κ.κ. Τσίπρα , Τόσκα και Β. Ιωαννίδη , παρ΄όλα τα διαβήματά μας τόσο στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου , όσο και στον  Β. Ιωαννίδη προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών , η κρίσιμη αυτή τεκμηριωμένη μήνυση για τις τρείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών , που είχαμε καταθέσει και η οποία εκ των πραγμάτων αποτελούσε     “βόμβα“ στα νοσηρά θεμέλια του τραπεζικού , του μνημονιακού και του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος , είχε ουσιαστικά παραμείνει απ΄ όσο γνωρίζουμε στο ψυγείο και στο περιθώριο .

Με την έγκλησή μας της  22/5/2018 στρεφόμεθα κατά του Αλ. Τσίπρα τότε πρωθυπουργού της χώρας και των αρμοδίων της Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και διερεύνηση της μήνυσης που από το 2016 είχαμε καταθέσει, κατηγορώντας ευθέως τον Αλ. Τσίπρα και τους αρμοδίους της Δικαιοσύνης ότι σκόπιμα ενεργούν κατά το μέρος των δυνατοτήτων τους για να κωλυσιεργήσουν την αντικειμενική και αξιόπιστη διερεύνηση αυτής της μείζονος για τα συμφέροντα του δημοσίου , της οικονομίας αλλά και των δανειοληπτών ,υπόθεσης των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων και ιδίως της τρίτης .

Ιδιαιτέρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φοβόταν ότι η δικαστική διερεύνηση αυτού του σκανδάλου θα είχε βαρύτατες ποινικές προεκτάσεις και σε μέλη της κυβέρνησης , ενώ ενδεχομένως οι αρμόδιοι της Δικαιοσύνης δεν ήθελαν να εμπλακούν σε μία υπόθεση με τόσο συνταρακτικές πολιτικές και οικονομικές παρενέργειες .

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα , μετά τις εκλογές , η τεκμηριωμένη μήνυσή μας για το σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων βρίσκεται κάπου καταχωνιασμένη και είναι άγνωστη σε μας τους μηνυτές η τύχη της.

Στο μεταξύ η νέα πολιτική ηγεσία που προέκυψε μετά τις εκλογές στη χώρα προσφέρει νέες εξυπηρετήσεις στις “ εσαεί “ προβληματικές τράπεζες της χώρας

Μετά τις τρείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με χρήματα και ζημίες δεκάδων δις. του ελληνικού δημοσίου , εξυφάνθη για την στήριξη των τραπεζών το αμφιβόλου νομιμότητας και συνταγματικότητας σχέδιο “ Ηρακλής  Ι ` , ενώ επίκειται και το σχέδιο “ Ηρακλής ΙΙ “, με το οποίο έρχεται το ελληνικό κράτος να προσφέρει εγγυήσεις συνολικού ύψους έως 24 δις. , προκειμένου οι τράπεζες να προβούν σε τιτλοποιήσειςκόκκινων “ δανείων και να τα μεταβιβάσουν σε εξευτελιστικές τιμές σε funds , τα οποία συχνά αποτελούν και θυγατρικές αυτών των τραπεζών .

Οι κυβερνήσεις κατ΄αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούν , με ζημία της οικονομίας και του ελληνικού λαού και με νομικά διαβλητές πράξεις, τις τράπεζες, με τις τελευταίες να διατηρούνται ως “ ζόμπι “ , ενώ επωφελούνται τραπεζίτες και κερδοσκοπικά funds με ιδιαίτερα μεγάλα θύματα τους ` κόκκινους “ δανειολήπτες , οι οποίοι με τους αθρόους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , τη μετατροπή της   “παρεμπόδισης “ των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα αυταπάγγελτης δίωξης που τιμωρείται με φυλάκιση και το νέο πτωχευτικό νόμο θα οδηγηθούν μαζικά ως πρόβατα επί σφαγήν.

Δυστυχώς ,  οι τράπεζες αντί να προβούν , ως όφειλαν , λόγω των ανακεφαλαιοποιήσεων που εδέχθησαν , σε εκκαθάριση των ισολογισμών τους , με διαγραφές έν όλω ή έν μέρει των κόκκινων δανείων τους και αντί να χρησιμοποιήσουν τις εγγυήσεις του δημοσίου ( Ηρακλής Ι και ΙΙ ) για να ενισχύσουν τη θέση τους και να εκχωρήσουν στη συνέχεια τα κόκκινα δάνεια στις ίδιες ελάχιστες τιμές που τα μεταβιβάζουν στα funds στους αδυνατούντες δανειολήπτες , τα προσφέρουν στα funds για να κερδοσκοπήσουν και να διατηρήσουν , τάχα , ματαίως την ακεραιότητα της πίστης , την οποία οι ίδιες με τις αθέμιτες, πελατειακές και κερδοσκοπικές πρακτικές τους έχουν τρώσει θανάσιμα

Διότι όταν οι κυβερνήσεις γίνονται όργανα των τραπεζών , όταν οι τελευταίες αδικούν και αθέμιτα και βιαίως υφαρπάζουν τις λαϊκές περιουσίες , και όταν η θεσμική Δικαιοσύνη σηκώνει τα χέρια ψηλά , τότε το μόνο που απομένει για απόδοση δικαιοσύνης είναι το κίνημα των πολιτών και η δραστηριοποίηση του λαού.

                                                    Παναγιώτης  Λαφαζάνης

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας