Πώς ο κ. Τσίπρας ρίχνει νερό στον «μύλο της ακροδεξιάς»

1201
κόμματα

 

Μπροστά στην αστείρευτη δίψα τους για την εξουσία, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους «καμένη γη», έχοντας διαλύσει το Δημόσιο, έχοντας απαξιώσει τους θεσμούς, «κλέβοντας» τους συνταξιούχους, «κρύβοντας» όλα τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» (π.χ., αναδρομικά από παράνομες περικοπές και υποσχέσεις – «φούσκα» για το Μάτι με τους 100 αδικοχαμένους, κ.λπ.), φτωχοποιώντας διαρκώς τους εργαζομένους και ρίχνοντας, εν τέλει, «νερό στον μύλο της ακροδεξιάς».

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η πρώτη στην ιστορία, που δεν εκτελεί εδώ και 3 χρόνια τις αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων, όπως για παράδειγμα αυτής που έλαβε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το καλοκαίρι του 2015. Βάσει αυτής θα έπρεπε εδώ και 3,5 χρόνια οι συντάξεις να έχουν επανέλθει στα προ των παράνομων περικοπών, που έγιναν με τους νόμους του 2012, επίπεδα.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να προστατεύσει τη Δικαιοσύνη και κατ’ επέκταση τους συνταξιούχους και να δώσει εντολή εκτέλεσης των αποφάσεων, έπραξε όπως και οι «οικονομικοί δολοφόνοι» των Βρυξελλών. Έβαλε το θέμα στο συρτάρι με το «έτσι θέλω», λειτούργησε εκτός συνταγματικού πλαισίου και επιχείρησε να επικαλύψει το θέμα με το «νόμο Κατρούγκαλου». Αρωγοί, φυσικά, στη πρακτικές τύπου «συνταγματικής εκτροπής», στέκονται με τη σιωπηρή -και μη- στήριξη τους, τα μνημονακά κόμματα της Αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να πρωτοστατεί.

Ο «ν. Κατρούγκαλου», ακόμη και αυτός, δεν εφαρμόστηκε, στα όποια σημεία του, προκαλούσε αυξήσεις στις συντάξεις. Αντιθέτως, η κυβέρνηση «κούρεψε» παράνομα τις επικουρικές συντάξεις στα «τυφλά» το 2016, μετατρέποντάς τες σε φιλοδωρήματα πείνας.

Με ανάλογη τακτική αντιμετώπισε ο κ. Τσίπρας το Δημόσιο, έχοντας ως μοναδικό στόχο να εξαπατήσει τους δημόσιους υπαλλήλους για να υφαρπάξει τις ψήφους τους. Οι περιπτώσεις του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, που δεν δίνουν -με πολιτική εντολή- λόγο στους δικαιούχους τους για τα όσα πράττουν σε βάρος τους (δεν δόθηκαν ποτέ νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις για τον επανυπολογισμό των επικουρικών, ούτε αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά σημειώματα για τις κύριες συντάξεις, μετά τον δήθεν επανυπολογισμό που έγινε πέρυσι) είναι  ενδεικτικές.

Έτσι, σημαντικές υπηρεσίες, φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου έχουν απαξιωθεί περαιτέρω στα μάτια της κοινωνίας. Στην πλειονότητα τους, οι πολίτες συνεχίζουν, με μεγαλύτερη ένταση, να νιώθουν ότι δεν μπορούν να έχουν τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη απέναντι στο Κράτος με κύρια ευθύνη -αυτήν τη φορά- της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας και οι συν αυτώ εξαπατούν διαρκώς και τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα – «ζούγκλα». Την ώρα που προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» με την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ το μήνα, μεικτά (και όχι στα 751 ευρώ που είχαν δεσμευτεί), αποκρύπτουν εσκεμμένα ότι επί της δικής τους διακυβέρνησης, οι φτωχοί εργαζόμενοι με αμοιβές από 250 ευρώ, έφτασαν το ένα εκατομμύριο άτομα! Συγκεκριμένα, τα τελευταία 6 χρόνια (από τα οποία τα 4 κυβερνά ο κ. Τσίπρας) οι απασχολούμενοι με μισθούς κοντά ή πολύ πιο κάτω από το όριο της ανέχειας αυξήθηκαν κατά 385.495 άτομα. Έτσι λοιπόν, μειώθηκε, τάχα, η ανεργία!

Τους τελευταίες μήνες, η κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνει την απαξίωση των θεσμών και «ρίχνει νερό στον μύλο» της ακροδεξιάς, ανοίγοντας τον δρόμο, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει εγκληματικού χαρακτήρα νεοναζιστικά μορφώματα στην εξουσία, την επόμενη δεκαετία. Τα εξευτελιστικά «πάρε δώσε» με βουλευτές άλλων κομμάτων, όπως η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, γελοιοποιούν στο έπακρο το κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας, αν έχει στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες, μόνο έναν δρόμο υποχρεούται να επιλέξει. Αφενός να δώσει τη δυνατότητα να ακουστούν οι διαφορετικές προτάσεις, που «φιμώνονται» σήμερα με δική του πολιτική ευθύνη, για την πραγματική δυνατότητα εξόδου από την κρίση και οι οποίες, φυσικά, αποκρύπτονται από τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, αφετέρου να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές για να μπορέσει ο λαός να στηρίξει ειλικρινείς επιλογές υπέρ των συμφερόντων της χώρας.

*Η Δέσποινα Σπανού, είναι υπεύθυνη γραφείου Τύπου και μέλος της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας