Πώς άναψε η σπίθα της αντίστασης στη Νέα Σμύρνη-Εξέγερση στις πλατείες παντού

654
άναψε η σπίθα της αντίστασης

Οι αρχές ασφαλείας πραγματοποίησαν επιδρομή το απόγευμα στο Άλσος Νέας Σμύρνης κυνηγώντας πολίτες που βρίσκονταν εκεί προκειμένου να τους επιβάλουν «πειθαρχία στο lockdown» χωρίς να υπάρχει καμία παραβίαση από την πλευρά των πολιτών! 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ομάδα αστυνομικών επέβαλλε πρόστιμο  σε μια οικογένεια (!) που καθόταν απλά σε ένα παγκάκι για να ξεκουραστεί από την βόλτα της, με την αιτιολογία ότι «Η κυβέρνηση απαγορεύει στους πολίτες να κάθονται όταν βγαίνουν εκτός οικίας»!

 

 

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν εκεί, οι οποίοι αντέδρασαν με φωνές κατά των αστυνoμικών.

Οι αστυνομικοί του Μ.Χρυσοχοΐδη αντέδρασαν και  με επίδειξη και χρήση των γκλομπ άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο μέσα στο Άλσος!

Μάλιστα κυνήγησαν και ένα νεαρό ο οποίος τραβούσε βίντεο με την αδικαιολόγητη αστυνομική βία.

Ακολούθησε «μάχη» σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν και ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ , οι οποίες επέδραμαν κρατώντας όπλα.

Το κυνηγητό των πολιτών και ο ξυλοδαρμός του πολίτη όμως προκάλεσε μία μία εξέγερση στην πόλη. Εκτός από επτά προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα πυκνώνουν την παρουσία τους στην πόλη, καθώς από κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης, ξεσηκώνονται κάτοικοι και βγαίνουν στους δρόμους.

Σε λίγο περίπου 1000 πολίτες σχημάτισαν μία φάλαγγα που ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης ασε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των αστυνομικών.

Δέχθηκαν νέα επίθεση και τότε ξεκίνησε ανταρτοπόλεμος στους δρόμους περί την πλατεία Νέας Σμύρνης. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στα επεισόδια έγιναν 10 προσαγωγές και τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας