Πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας-Κάηκαν σπίτια, εκκένωση οικισμών, έκλεισε η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

466
έκλεισε η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Κλειστές οι εθνικές οδοί Πατρών – Κορίνθου

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας, όπου πλέον την κατάσβεση επιχειρούν ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Ήδη, από την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών – Κορίνθου, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί δύο νοσοκομεία.
Στο μεταξύ, με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.). μεταβαίνει στην Αιγιαλεία Αχαΐας, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 31 Ιουλίου 2021.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν καεί 4 σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας, επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαϊας, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:
“Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο.
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της πυρκαγιάς στην Ζήρια.
Μάλιστα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.
Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού που περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, προκειμένου σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών.
Σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Εκκενώθηκε η παραλική κοινότητα Λόγγου

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.
02_5.JPG

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρέπανο έως τα Σελιανιτικα.
Αχαΐα – πυρκαγιά:  Εκκενώνεται η παραλιακή κοινότητα του Λόγγου και ένα ξενοδοχείοΔιακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.
Έτσι, σύμφωνα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας