Πυραυλική επίθεση στη Συρία: Μνημείο υποκρισίας από ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνηση, μνημείο δουλικότητας από τη ΝΔ

2470
ukranorama

Μερικά πρώτα συμπεράσματα απ’ όσα είδαμε να συμβαίνουν μετά την – ούτως ή άλλως βάρβαρη – πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας εναντίον της Συρίας:
Οι «επιτιθέμενοι» επαίρονται για την «χειρουργική ακρίβεια» των χτυπημάτων τους, την ίδια ώρα που η συριακή και η ρωσική πλευρά μιλούν για αποτροπή των 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν συνολικά. Ακόμη περισσότερο, αυτό που δεν λέει η πλευρά των «αμυνομένων», αλλά γνωρίζουν πολύ καλά οι «επιτιθέμενοι», είναι ότι και οι περισσότεροι από τους πυραύλους που έφτασαν, τελικά, στο έδαφος, κατέληξαν «στον γάμο του Καραγκιόζη», λόγω των ραδιομαγνητικών παρεμβολών που τους δημιούργησαν τα προηγμένα (ρωσικής κατασκευής) αντίστοιχα μηχανήματα που διαθέτουν οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις. Συμπερασματικά: Σε επίπεδο αποτελεσματικότητας οι ΝΑΤΟϊκοί πύραυλοι έκαναν «μια τρύπα στο νερό».
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει το ζήτημα της περαιτέρω κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Δύσης απέναντι στη Συρία. Και σε αυτό το σημείο η «καμπύλη», δυστυχώς, δείχνει ανοδική τάση. Με αρχή την επίθεση των δύο ισραηλινών F-15 πριν λίγες μέρες και με συνέχεια τη σημερινή επίθεση, το να περιμένει κανείς ακόμη πιο ωμές και θρασείες ενέργειες από το «μπλοκ του πολέμου» στο εγγύς μέλλον αιτιολογείται απόλυτα.
Πιστεύω, ωστόσο, προσωπικά ότι θα υπάρξει μία ολιγοήμερη, έστω, «παύση», ώστε να δοθεί το πεδίο στις διπλωματικές επαφές, φανερές ή/και παρασκηνιακές, αλλά και στην αποστολή των εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων (ΟΑΧΟ) στη Ντούμα να ανακοινώσει το πόρισμά της.
Από εδώ κι εμπρός, θα ήθελα να σταθώ λίγο στην στάση των «καθ’ ημάς» πολιτικών δυνάμεων και ειδικότερα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και της… φερόμενης ως «αξιωματικής αντιπολίτευσης» ΝΔ:
Υποκρισία πρώτου μεγέθους συναντούμε από τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επί λέξει τα παρακάτω:
«Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Και παρακάτω:
«Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού, αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».
Στα παραπάνω αποσπάσματα φαίνεται ολοκάθαρα, ότι η καταδίκη των πυραυλικών επιθέσεων των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας είναι εντελώς προσχηματική και υποκριτική, αφού δεν αναφέρεται ούτε λέξη για τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, που χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ως ορμητήριο για τις επιθέσεις αυτές! Ούτε, ασφαλώς, για τις διευκολύνσεις που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργείων, δείγμα της τυφλής προσήλωσής της στο απολύτως επιζήμιο και καταστροφικό για τα εθνικά μας συμφέροντα δόγμα του «Ανήκομεν εις την Δύσιν».
Τα πράγματα έβαλε «στη θέση τους» η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρει ότι «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν». Συνεπώς, δέχεται τις αναπόδεικτες δήθεν επιθέσεις του κυβερνητικού συριακού στρατού στη Ντούμα ως «γεγονός» και ζητά την καταδίκη των ενόχων! Άρα εγκρίνει «και με τη βούλα» τις αποτρόπαιες πράξεις των δυτικών ιμπεριαλιστών, πέρα από τις όποιες διευκολύνσεις τους παρείχε σε πρακτικό επίπεδο…
Παράλληλα, αποδομήθηκε με τον πιο «θεαματικό» τρόπο το «αφήγημα» για τη δήθεν «σκοπιμότητα» του άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ κατά της Τουρκίας, αφού είδαμε ότι στο ζήτημα της Συρίας, Τουρκία και Ισραήλ συντονίστηκαν απόλυτα και στήριξαν αναφανδόν και ανεπιφύλακτα την αμερικανοΝΑΤΟϊκή επίθεση. Μόνο κάποιος που καταναλώνει πολιτικό «σανό» μπορεί να πιστεύει ακόμη σε μια τέτοια σκοπιμότητα…
Τέλος, δυο λόγια και για την επίσημη τοποθέτηση για το θέμα της πυραυλικής επίθεσης από τη ΝΔ, δια στόματος του τομεάρχη Εξωτερικών της, Γιώργου Κουμουτσάκου, η οποία δικαιολογεί απόλυτα την βάρβαρη επίθεση των Δυτικών έναντι της Συρίας, θεωρώντας της «αναγκαία» και… καταδίκασε, βεβαίως, την ανύπαρκτη και αναπόδεικτη χημική επίθεση κατά του πληθυσμού στην Ντούμα!!!
Εάν η στάση του (κομματικού και κυβερνητικού) ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημείο υποκρισίας, τότε αυτή της ΝΔ είναι σίγουρα μνημείο δουλικότητας. Τίποτε το μη αναμενόμενο, βεβαίως…
*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (Ρωσία) και μέλος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε.

1 σχόλιο

  1. Το τι ακριβως ειναι και το τι εκπροσωπουν οι υπαληλοι των αφενταδων μας, οι παραδοσιακοι της ΝΔ (δεξιας εν γενει) και οι νεοπροσληφθεντες του ΣΥΡΙΖΑ (σοσιαλδημοκρατια) νομιζω οτι πρεπει να ειναι γνωστο στον καθε αριστερο( και μη) με στοιχειωδη λογικη.Το βασικο θεμα ειναι αν υπαρχει καμια προοπτικη στην σημερινη Ρωσια.Αποτι ειναι γνωστο (παρα τα αντιθετα που ισχυριζεται επισημα το κυβερνων κομμα της Ρωσιας) οι ρωσοι ολιγαρχες , εκτος των χρηματων που εχουν σαν καταθεσεις σε δυτικες τραπεζες, διαθετουν πολυ μεγαλυτερα ποσα (μιλαμε για δισ., ετσι?) σε δυτικα ομολογα.Αν χτυπηθει εστω και ενα “εχθρικο” αεροπλανο η πλοιο απο τα ρωσικα πυρα, αυτα τα ομολογα θα γινουν για καποιο χρονικο διαστημα κουρελοχαρτα και θα χαθουν τεραστια ποσα χρηματων.Οποτε, προς των συμφερον των ρωσων ολιγαρχων, δεν ειναι να “νικαει” ο Τραμπ και η δυτικη “δημοκρατια”?Και εχω και μια αλλη απορια.Κατι απιθανοι τυποι που ξαφνικα εμφανιστηκαν σαν ρωσοφιλοι, κατι Βελοπουλοι και παρομοιοι, κατι οπαδοι του παραδοσιακου μας φαγητου παστιτσιου σε συνδυασμο με γαρνιτουρα “ελληνορθοδοξιας”τι ακριβως ρολο παιζουν? Ειναι αυτοκλητοι η μηπως εχουν καμια πατεντα?Μηπως τα αδελφια μας οι ρωσοι πανω στην απειρια τους (αυτοι που εφεραν τον καπιταλισμο στη Ρωσια στα σχολικα τους εγχειριδια μαθαιναν οτι καπιταλιστης σημαινει κλεφτης και το εφαρμοσαν στην κυριολεξια)καπου εχουν μπλεξει τα μπουτια τους?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας