Πτώση τουρκικού drone σε ελληνικό εδάφος στον Έβρο. Διαψεύδεται η κατάρριψη;

3799
drone

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι ελληνικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα τουρκικό drone  το οποίο πετούσε πάνω από ελληνικό έδαφος στην περιοχή κοντά στις Φέρρες.

Το ΓΕΕΘΑ φέρεται να διαψεύδει τις παραπάνω αρχικές πληροφορίες ότι ήταν η ελληνική αεράμυνα που κατέρριψε το τουρκικό drone το οποίο πετούσε πάνω από ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Έβρου, αν και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπήρχε επίσημη διάψευση.

Μάλιστα ήταν δύο εξ αυτών αλλά το ένα αποχώρησε από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν ήταν τύπου Bayraktar, αλλά μικρότερα, φορητά, για χειρισμό από περίπολο.

Πιθανόν να ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και να  το χρησιμοποίησαν για να παρατηρούν την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων.

Οι Τούρκοι διατηρούν μεγάλο αριθμό drones (μικρών δηλαδή μη επανδρωμένων αεροχημάτων) τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία των UAV και χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις για κατόπτευση πεδίου.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι οι Τούρκοι είχαν αυξήσει σε δύο τα UAV τύπου Bayraktar για περιπολίες στην περιοχή του Έβρου αυξάνοντας κατά ένα τα εναέρια οχήματα που είχε πριν.

Πρόκειται για UAV τα οποία μπορούν να φέρουν οπλισμό με τους Τούρκους να έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο μέτωπο της Συρίας από την χρήση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας