Πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών σε Κούβα-Βενεζουέλα για μελλοντική ανάπτυξη πυραύλων

Η Μόσχα σχεδιάζει ισοδύναμη σκληρή απάντηση αν οι Αμερικανοί δεν ικανοποιήσουν τα ρωσικά αιτήματα

Η Ρωσία αναζητά τα κατάλληλα αντίμετρα για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μελλοντικής εγκατάστασης αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων στην Ουκρανία με μία ισοδύναμη κίνηση ακριβώς έξω από τις ακτές των ΗΠΑ τοποθετώντας ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα και στη Βενεζουέλα.

Σε απάντηση στην άρνηση του ΝΑΤΟ να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τη μη επέκταση, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία θα μπορούσε να διεξάγει ενεργές διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη πυραυλικών όπλων στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Στοιχεία για αυτό το θέμα εμφανίστηκαν πριν από αρκετές εβδομάδες, και παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας, έγινε γνωστό για αρκετές περίεργες επισκέψεις του ρωσικών αεροσκαφών της FSB στη Βενεζουέλα και την Κούβα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτές πηγές, χθες και σήμερα στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας και της Κούβας εθεάθη ρωσικό αεροσκάφος Tu-154M, το οποίο πιθανότατα ανήκει στη ρωσική FSB. 

Ποιος ακριβώς μπορεί να βρίσκεται στην ειδική πτήση και για ποιο σκοπό πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις σε αυτές τις χώρες είναι άγνωστο, ωστόσο, ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι διαπραγματεύονται τη δημιουργία ρωσικών στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων στη Βενεζουέλα και την Κούβα με την προοπτική εγκατάστασης ρωσικών επιθετικών όπλων.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι και άλλα τμήματα θα πρέπει να ασχοληθούν με την επίλυση τέτοιων προβλημάτων.

Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μια πολύ σκληρή απάντηση εάν, κατά τις διαπραγματεύσεις για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις.

Υπάρχει και ένας τρίτος πιθανός προορισμός, η Νικαράγουα.

Είναι πιθανό ότι η ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναγκάσει την Ουάσιγκτον να ασχοληθεί σοβαρά με ένα τέτοιο ζήτημα.

Αυτό όμως που θα έχει ενδιαφέρον σε μία τέτοια περίπτωση είναι η αμερικανική επιχειρηματολογία καθώς οι Ρώσοι θα χρησιμοποιούν τότε τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον τώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας