Πρώτη φορά… Αμερικαριστερά!

1372
πολάκης

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Αυτή  ήταν η προχτεσινή δήλωση του κ.Καμμένου στις ΗΠΑ.

Ακολουθεί η δήλωση του κ.Τσίπρα. Έγινε πριν από ένα χρόνο, μετά την συνάντησή του με τον Τραμπ:

«Σε ότι αφορά την Κρήτη και τη βάση της Σούδας είναι σε όλους γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία την οποία την αξιολογήσαμε από κοινού και πιστεύω ότι ήδη γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά εκεί η οποία μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί».

Το ενδιαφέρον δεν είναι ότι όλα αυτά – η μετατροπή δηλαδή της επικράτειας σε αμερικανική στρατιωτική βάση από Κρήτη μέχρι Έβρο – λέγονται και γίνονται από μια κυβέρνηση που η κυρίαρχη συνιστώσα της υποσχόταν αυτά:

«(…) κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων» («Πολιτική Απόφαση» Ιδρυτικού Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ – Ιούλιος 2013).

Ούτε αυτά:

«(…) κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για την διάλυσή του» («Εκλογικό Πρόγραμμα» ΣΥΡΙΖΑ – Μάης 2012).

Το ενδιαφέρον είναι ότι έπρεπε να έρθει μια «πρώτη φορά (δήθεν) Αριστερά» για να διδάξει στις παραδοσιακές δυνάμεις του «ανήκομεν εις την Δύσην» τι θα πει αμερικανοΝΑΤΟισμός άνευ προσχημάτων.

Πηγή: Εφημερίδα Real News – 15/10/2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας