Πρώην πρωθυπουργός Qatar: Επιχείρηση «κυνήγι του θηράματος» από ΗΠΑ, Σ.Αραβία, Τουρκία, Κατάρ για ανατροπή Assad

2212
qatar
Ο πρώην πρωθυπουργός του Qatar Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, ο οποίος επόπτευε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία μέχρι το 2013 (και ως υπουργός εξωτερικών) προβαίνει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις σε συνέντευξη του ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Assad.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Qatar αποκάλυψε ότι στην αρχή του συριακού πολέμου υπήρχε σχέδιο από τους αμερικανούς να στηρίξουν την Nusra και την Al Qaeda τις δύο πιο σκληροπυρηνικές τρομοκρατικές οργανώσεις της Συρίας μαζί με το ISIS.
Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Gulf Cooperation Council (GCC) υπάρχουν αλληλοκατηγορίες και ειδικά στη Σαουδική Αραβία και στο Qatar για χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Qatar Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, ο οποίος επόπτευε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία μέχρι το 2013 (και ως υπουργός εξωτερικών) τόνισε σε συνέντευξη του ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Assad.
Κατά μια σύμπτωση το Qatar ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Clinton Foundation το 2014).
O Jaber al-Thani αποκάλυψε ότι το Qatar, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να μεταφέρουν όπλα στους τζιχαντιστές.
Μάλιστα η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία το «κυνήγι του θηράματος» – το θήραμα ήταν ο πρόεδρος Assad και οι υποστηρικτές του – .
Αν και ο Thani αρνήθηκε τους ισχυρισμούς υποστήριξης του ISIS, από το Qatar ωστόσο ανέφερε ότι οι αμερικανοί είχαν κάθε λόγω να στηρίξουν την Al Qaeda στη Συρία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Assad.
O ίδιος ισχυρίστηκε ότι τόσο ο βασιλιάς Abdullah της Σαουδικής Αραβίας (ο οποίος απεβίωσε το 2015) όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξουσιοδότησαν το Qatar να έχει ηγετικό ρόλο που αφορούσε συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις με στόχο την ανατροπή του Assad.
To Qatar συνέχισε τη χρηματοδότηση των ένοπλων ανταρτών στη Συρία, ενώ άλλες χώρες τελικά υποστήριξαν μαζικά την συριακή αντιπολίτευση.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Qatar τόνισε ότι «όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα στη Συρία πήγα στη Σαουδική Αραβία και συναντήθηκα με τον βασιλιά Abdullah ο οποίος του τόνισε ότι στηρίζει πλήρως τα σχέδια για την Συρία.
Επίσης Τούρκοι και αμερικανικές δυνάμεις συνεργάστηκαν στενά στο σχέδιο ανατροπής του Assad στην Συρία.
Εν τω μεταξύ με βάση έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι οι κυβερνήσεις του Qatar και της Σαουδικής Αραβίας, παρέχουν παράνομη οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στο ISIS και σε άλλες ριζοσπαστικές σουνίτικες ομάδες στην περιοχή.
Με βάση πληροφορίες που είχε δώσει ο Edward Snowden στο παρελθόν η ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία ήταν υπό την άμεση διοίκηση ξένων κυβερνήσεων τα πρώτα χρόνια του πολέμου που έχει στοιχήσει τουλάχιστον 700 χιλ. νεκρούς.
Έγγραφο της NSA επιβεβαιώνει ότι μια επιδρομή του 2013 με προηγμένες ρουκέτες επιφανείας – επιφανείας σε μη στρατιωτικές περιοχές της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού, τους προμήθευσε η Σαουδική Αραβία στους αντάρτες της Συρίας.

1 σχόλιο

  1. Αυτά να τα βλέπουν όσοι υποστηρίζουν ότι στη Συρία γίνεται εμφύλιος. Καμία σχέση με εμφύλιο δεν έχει η Συριακή τραγωδία. Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια απο τους δυτικούς γκάνγκστερ μαζί με τα πιόνια τους στη μέση Ανατολή, να εξοντώσουν μια κυβέρνηση, να καταστρέψουν ολοσχερώς μια χώρα, και να την μετατρέψουν σε μια νέα Λιβύη, όπου κάποιοι θα λήστευαν το πετρέλαιο και το αέριό της, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη χωρλις να νοιάζονται για τα εκατομμύρια των των θυμάτων που θα προκαλούσε αυτή τους η επιχείρηση. Χάρις κυρίως στη καταλυτική επέμβαση της Ρωσίας, τον ηρωϊσμό του Συριακού λαού, την αμέριστη βοήθεια απο τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ειχαν σχεδιάσει τα ευρωατλαντικά καθάρματα και οι κανίβαλοι ισλαμιστές των εμιράτων. Ο αγώνα όμως ακόμα δεν τελείωσε. Εξοντώθηκε το “εργαλείο” τους η Νταές, αλλά έχουν μείνει τα αφεντικά της, κι αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται, απο καλύτερες όμως θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας