Πρόκληση Στόλτενμπεργκ : Αναγκαίος και θεμιτός ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας!

1249
στόλτενμπεργκ

Αμετανόητος για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας, τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και τη μαζική δολοφονία χιλιάδων αμάχων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το έγκλημα “απαραίτητο και θεμιτό”. 

Η ιστορία έχει δείξει ότι ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν απαραίτητος και θεμιτός, για να σταματήσει η βία και οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δήλωσε απροκάλυπτα και υποκριτικά, ο επικεφαλής της εγκληματικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε:

«Ξέρω ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαράθεση στη Σερβία. Πολλοί έχουν οδυνηρές μνήμες της αεροπορικής επίθεσης του 1999. Είναι ακόμη πιο δύσκολο για εκείνους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάθε απώλεια αθώων ζωών είναι τραγωδία. Και λυπούμαι βαθύτατα».

Υποστηρίζοντας ότι «αυτή η επίθεση δεν στρεφόταν κατά του σερβικού λαού», ο οποίος βομβαρδιζόταν και δολοφονούνταν, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «ο στόχος ήταν να προστατευθούν οι άμαχοι στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να σταματήσει η δράση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, η διεθνής κοινότητα το είχε καταδικάσει. Εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν, αλλά από αυτό πρέπει να μαθαίνουμε».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Σερβία είναι χρήσιμη και για την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας