Πρόκληση και κοινωνική αναλγησία: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ

1482
καθαρίστρια

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μαΐου. Πρόκειται για εργαζόμενους με 8μηνη σύμβαση και μηνιαία αμοιβή μόλις 330 ευρώ, των οποίων η μισθοδοσία βρίσκεται «στον αέρα», εξαιτίας δικαστικής διένεξης μεταξύ του Οργανισμού και εργολαβικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι, όμηροι της κυβέρνησης, της διοίκησης και των εργολάβων, που αγωνίζονται πέρα και έξω από το δρόμο της «υπομονής», της «κατανόησης», στη λογική «δίκιο έχετε αλλά…», σε πολλές πόλεις από τα τέλη Ιουλίου απευθύνθηκαν σε κλαδικά σωματεία, αλλά και σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, προσπαθώντας να οργανωθούν για να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και το δικαίωμά τους στη μόνιμη δουλειά.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, που προφανώς ξεχνούν ότι δεν είναι «ουδέτεροι» και «ακομμάτιστοι», κατέφυγαν στις ίδιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, κι αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έδωσαν μαθήματα για την αστική Δικαιοσύνη και τα όριά της, έκαναν λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση» και παρέπεμψαν εκ νέου στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης -όπου έχει προσφύγει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ- ενώ, νίπτοντας τας χείρας τους ως Πόντιοι Πιλάτοι, «δεσμεύονται» πως με τη θετική δικαστική απόφαση που αναμένει ο Οργανισμός οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τον Οκτώβριο!

Πρακτικά δηλαδή, η διοίκηση του ΟΑΕΔ συνεχίζει να στηρίζει ένα κάλπικο δίλημμα, λέγοντάς τους, ή δουλεύετε απλήρωτοι για τέσσερις και πέντε μήνες και περιμένετε τα άμεσα εντάλματα πληρωμής με την αναμενόμενη δικαστική δικαίωση του ΟΑΕΔ, ή, αν επιλέξετε άλλο δρόμο διεκδίκησης, έχετε την αποκλειστική ευθύνη της επανεισόδου των εργολάβων στον ΟΑΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι όταν υπέγραφαν τη Σύμβασή τους με τον ΟΑΕΔ δεν υπέγραφαν παράλληλα και την απληρωσιά τους για τους πρώτους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας