«Πρωτοπαλίκαρο» της Χρ. Αυγής καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για ξυλοδαρμό

1743
μιχαλολιάκου
Πρόκειται για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φοιτητή αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη, τον περασμένο Μάρτιο, στους Αμπελόκηπους.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο λόγος για τον Χρήστο Ζέρβα, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα (8/11) από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη επτά ετών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φοιτητή αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη, τον περασμένο Μάρτιο, στους Αμπελόκηπους.
Με την απόφασή του το δικαστήριο δεν αναγνώρισε μάλιστα κανένα ελαφρυντικό στο «πρωτοπαλίκαρο» του Νίκου Μιχαλολιάκου, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Η έδρα αποφάσισε πάντως να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, επιβάλλοντας ωστόσο στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα.
Ειδικότερα, ο Χρήστος Ζέρβας καταδικάστηκε για κακουργηματική κατηγορία που αφορά σε ληστεία, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε το πλημμέλημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που επίσης αντιμετώπιζε, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Της καταδίκης είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο. Όπως είπε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο χώρο και αναγνωρίστηκε τόσο από αυτόπτες μάρτυρες όσο από τον παθόντα φοιτητή για τις σωματικές βλάβες και την αφαίρεση της τσάντας του.
Περιγράφοντας στο δικαστήριο τα όσα έζησε, ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης, αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου έναν από τους δράστες που τον ξυλοκόπησε και τον λήστεψε. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Λάζαρης, καταθέτοντας στο δικαστήριο: «Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο».
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως κυνηγήθηκε από τρία-τέσσερα άτομα, τα οποία, όταν τελικά τον πλησίασαν, άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. «Στη συνέχεια αρχίζουν να με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ένας περαστικός είπε ότι είχε καλέσει την αστυνομία» είπε στην κατάθεσή του ο νεαρός φοιτητής.
Σύμφωνα με τον κ. Λάζαρη, ο ίδιος δέχθηκε την επίθεση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπους κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, όταν τον είδαν μέλη της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να του φωνάζουν πως είχε προκάλεσε ζημιές στο κτίριο και ξεκίνησαν να τον κυνηγούν. «Άρχισα να τρέχω μέχρι που με έφτασαν στο πάρκινγκ. Έτρεχα με την ελπίδα ότι θα φτάσω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας