Προφυλακίστηκε ο Ριχάρδος. 63 οι εμπλεκόμενοι στο λαθρεμπόριο χρυσού

865
ριχάρδος

Προφυλακίστηκε ο ενεχυροδανειστής Δημήτριος-Ριχάρδος Μυλωνάς με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, για την εμπλοκή του στις εγκληματικές οργανώσεις που εξήγαν παράνομα χρυσό στην Τουρκία.

Κατά τη δίωρη απολογία του στην ανακρίτρια διαφθοράς και τον αρμόδιο εισαγγελέα ο γνωστός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η εξαγωγή χρυσού έγινε σε τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε. δεν οφείλονται φόροι και δασμοί στο κράτος και ότι έκανε νόμιμη εμπορία χρυσού.

Ο δικηγόρος του Ριχάρδου Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι “παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως, αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση”.

Μετά τον γνωστό ενεχυροδανειστή, προφυλακιστέα με απόφαση της ανακρίτριας διαφθοράς και εισαγγελέως, κρίθηκε και η φερόμενη υπαρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη και μητέρα δύο παιδιών αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και πως εργαζόταν νόμιμα στο κατάστημα.

“Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο”, σχολίασαν οι συνήγοροι της για τα στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος της εντολέως τους.

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι.

Η ανακριτική διαδικασία συνεχίστηκε χθες Κυριακή για τρίτη μέρα με τους 63 εμπλεκόμενους, εκ των οποίων αναζητούνται ακόμη 22 άτομα, να είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τέσσερα κακουργήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επίσης, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας