Προς το υπ. Οικονομικών: Ακούει κανείς;

1156

 

Είναι συνταξιούχος των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με χίλιους κόπους πλήρωνε και πληρώνει τις υποχρεώσεις του στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν.

Σήκωσε τον σταυρό του με αξιοπρέπεια (έχασε τον γυιό του πριν από 20 χρόνια – έφηβο – από καρκίνο.  Πέντε χρόνια αργότερα έχασε και τη γυναίκα του από την ίδια ασθένεια).

Του έμεινε μία κόρη. Αποφάσισε να της γράψει τη μοναδική του κατοικία. Πήγε, λοιπόν, τη Δευτέρα στην Εφορία της περιοχής του (Άγιο Δημήτριο-Μπραχάμι) να πάρει φορολογική ενημερότητα. Εκεί ανακάλυψε ότι χρωστάει και δεν μπορούν να του δώσουν φορολογική ενημερότητα.  Χρωστάω; Τι χρωστάω;  Τους ρώτησε. Του απάντησαν ότι χρωστάει, από τον τελευταίο ΕΝΦΙΑ, το υπέρογκο ποσόν των 0,04 λεπτών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο άνθρωπος, στην αρχή, το πήρε για αστείο… Φευ, όμως! Ήταν αλήθεια. Χρωστούσε αυτό το υπέρογκο ποσόν!!! Τους είπε «Εντάξει, να το ξοφλήσω, να τελειώνουμε». Αμ! Δε! Του είπαν ότι δεν μπορεί να το πληρώσει εκεί – δηλαδή στην Εφορία – και πρέπει να πάει στην τράπεζα.  Ο άνθρωπος  έφυγε και πήγε στην τράπεζα. Εκεί, ανακάλυψε ότι για να πληρώσει το χρέος του (των 0,04 λεπτών) έπρεπε να δώσει προμήθεια στην τράπεζα 1,50 ευρώ.

Σηκώθηκε κι έφυγε και ακόμα βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που υπηρέτησε αυτήν τη χώρα, αυτό το κράτος, αυτό το σύστημα…

Τα σχόλια είναι περιττά.

Μία ερώτηση: «Υπάρχει κάποιος με μυαλό σ’ αυτό το ευαγές ίδρυμα, το Υπ. Οικονομικών;». Γιατί, εκτός από αδίστακτοι, είναι και ηλίθιοι… 

(Τα στοιχεία του ανθρώπου είναι στη διάθεσή μας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας