Προς ΠΑΜΕ: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχονται την ίδια επίθεση. Γιατί να αγωνίζονται χωριστά;;;

3481
εργαζόμενοι

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζομένων συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΠΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ ΠΣΣ Δικηγόρων και Ομοσπονδία Επικουρικής Ασφάλισης, καλούν σε πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Παρασκευή, 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα στις 5 μμ.

Η κινητοποίηση είναι ενωτική και θα πρέπει να στηριχτεί και θα στηριχθεί με κάθε τρόπο από τις δυνάμεις του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος.

Η κινητοποίηση, όμως, αυτή κατά τη γνώμη μας θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική, θα δημιουργούσε μεγαλύτερη δυναμική και θα προκαλούσε μεγαλύτερη πίεση στο μηνομονιακό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, εάν γινόταν την προηγούμενη ημέρα, στις 15/12 την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μαζί με τις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων.

Μάθαμε ότι συνδικαλιστές του κινήματος των συνταξιούχων έκαναν αυτή την πρόταση στο συντονιστικό των συνταξιούχων, αλλά την αρνήθηκε το ΠΑΜΕ (!!!). Προφανώς, γιατί την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας θα κάνει, όπως πάντα, ξεχωριστή συγκέντρωση και είχε πρόβλημα για το που το συντονιστικό των συνταξιούχων, στο οποίο συμμετέχει όλη η γκάμα των συνδικαλιστικών δυνάμεων, θα καλέσει για συγκέντρωση.

Τα συμφέροντα όμως εργαζομένων και συνταξιούχων είναι κοινά, αυτοί είναι τα κύρια θύματα και της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης, κοινές και ενωτικές θα έπρεπε και θα πρέπει να είναι οι κινητοποιήσεις τους.

Δυστυχώς, ο σεχταρισμός και τα μικροκομματικά παιχνίδια της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ πολλές φορές λειτουργεί ως κυματοθραύστης σε δυνατότητες που ανοίγονται για κοινές δράσεις εργαζομένων και συνταξιούχων και για ανατροπή μνημονιακών πολιτικών.

Μ.Ι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας