Προκλητική φασιστική πορεία στην Κατερίνη κατά προσφύγων. Ναζιστικά συνθήματα

3695
πορεία

Προκλητική πορεία στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν φασιστικές ομάδες, φωνάζοντας κατά των προσφύγων, ενώ δεν έλειψαν και χαρακτηριστικά ναζιστικά συνθήματα.

Ανάμεσα στις ομάδες και η γνωστή ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος με το γνωστό σήμα της τον κέλτικο σταυρό, σύμβολο της Βέρμαχτ και πολλών φασιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο, με πανό στο οποίο αναγράφεται το «Έξω οι λαθρό».

Κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται κατά την πορεία είναι μεταξύ άλλων «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», καθώς και το “αλήτες, προδότες, πολιτικοί”, ένα ακροδεξιό σύνθημα που ακούγεται από το 1974 και που χρησιμοποιούσε και η Χρυσή Αυγή στις πορείες της.

Ακόμη ένα σύνθημα που ακούγεται είναι και το «Είναι μια απάτη το προσφυγικό, στην πραγματικότητα είναι αποικισμός» που αποτελεί το κύριο σύνθημα της νεοφασιστικής “Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης”.

Μάλιστα οι διαδηλωτές ακούγονται να φωνάζουν μεταξύ άλλων και το σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η Γη», το οποίο έχουμε δει γραμμένο σε τοίχους με υπογραφή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά γνωμικά του Γερμανού υπουργού προπαγάνδας των ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς.

Σύνθημα σε σχολείο της Ξάνθης τον Ιανουάριο του 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας